Veckobrev v 2

Hej

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till en ny termin. Vi hoppas julens ledighet varit avkopplande, nu går vi mot ljusare tider.

Vi har fått en ny elev i klassen, han heter Milan och ska börja i 3A. Vi välkomnar Milan och hoppas att han ska trivas hos oss! 🍀

I veckan skrev vi kapitel 6 i Den magiska dörren. I det här kapitlet övade vi på att skriva en punktlista. Det är verkligen så härligt att följa med på elevernas skrivande… det är full koncentration i klassrummet och fantasin flödar. 👏🏻
I läsningen och Nyckeln till skatten boken så märktes det att många inte har tränat på kapitel 13 under lovet. Vi uppmuntrar alla att under denna vecka läsa både kapitel 13 och 14. Läs en stund varje dag – eleverna behöver all lästräning de kan få. 📕 📖

I matematiken har vi påbörjat arbetet med tabeller och diagram. Det är en övning som vi kommer behöva för vårat framtida projekt som vi ska starta vilket är vinter-OS 2022. Vi kommer i det arbetet att komma in på länder, flaggor, idrotter, medaljer, skriva faktatexter, regler och om olympiska spelen. Kommer bli ett roligt och intressant projekt.

I SO ska vi börja arbeta med ett tema som handlar om pengar. Vad är pengar och pengars värde? De fick få titta på korta klipp och sedan en uppgift att arbeta med. Uppgiften fick ut på att eleverna fick ”handla” 5 olika saker på en leksaksbutik med endast 1000 kronor att handla för. Sedan fick de visa en uträkning på vad summan hamnade på de.

Idrott v 3

V 3
Måndag: Dans
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: läsuppdrag till skolan (kap 14)
Fredag: Slöjd – nytt läsuppdrag (kap 15)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *