Veckobrev v 49

Ojoj kylan var väldigt tuff i början av veckan. Sedan har väldigt många varit hemma och varit sjuka. Hoppas alla kryar på sig 🥰

Idag har det varit Nobeldagen och vi fick extra god lunch. Även ett Nobelpris har delats ut i litteratur. Detta år fick en elev i åk 2 priset för sin text.
Vi har även arbetat lite med Nobel idag och lyft lite fakta kring vem han var och varför man delar ut pris.

För att träna mer på engelska – både att skriva, läsa och prata så har alla fått i uppgift att skriva och skapa en egen julsaga. Uppgiften är att få berättelsen levande med bilder, text och ljud som ska animeras i keynote. Hoppas vi kommer kunna visa er några fina sagor nästa vecka 🎅🏽‍🎄

Som tidigare inlägg visar så är det kapitel 5 som har varit en sak vi har prioriterat. Skriva är en viktig del i svenskaämnet – lära sig alla skrivregler. Nu är det talstreck och att skriva dialog som var det vi tränat mest på. Men även att skriva meningar och använda rätt skiljetecken – punkt, frågetecken, utropstecken. Svårt men viktigt, blir också lättare att lära när man kan utgå från sin egna text.
I matematik har vi börjat med ett häfte med blandade uppgifter där alla ska visa vad de faktiskt kan och vad de har lärt sig. Det är uppgifter som vi har arbetat med och uppgifter som man ska klara när man slutar åk 3. Det här blir en koll för oss och för eleverna själva att få syn på vad man känner sig säker på och vad man behöver träna mer på.

Idrotten hade jultema- här får ni se:

Nästa vecka kommer vi åka skridskor ⛸ 3A på tisdag och 3B på onsdag.
Med anledning av den ökade smittspridningen är det i skrivande stund oklart om vi kan ta oss till ishallen på tisdag. Vi inväntar besked och återkommer till er igen på måndag.”

Vi kommer ta med lunch dit och äta den där. Vill man ta med egen lunch så går det bra.

Tisdag 21/12
är det julavslutning. Då börjar vi 8.10 som vanligt och slutar redan 10.00.

Vecka 50

Måndag – Dans
Tisdag –
Skridskor 3A (ingen idrott för 3B)Skridskor 3A (ingen idrott för 3B)
Onsdag –
Skridskor 3B (ingen idrott för 3A)
Torsdag –
ta med läsuppdraget
Fredag
– nytt läsuppdrag, slöjd

Trevlig helg allihopa!❄️💕

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *