Veckobrev v 48

Hej

Underbart, äntligen lite snö❄️ Veckorna rusar i en väldigt fart och det är redan fredag igen. På söndag är det andra advent och sen är det inte långt kvar till jul.
Här kommer 3A:s och 3B:s klassblogginlägg:
Under veckan har vi hunnit med en hel del. På fredag nästa vecka 10/12 firar vi  som vanligt Nobeldagen. Eleverna har den här veckan skrivit sina bidrag till vårat Nobelpris i litteratur. Uppgiften är att skriva en berättelse. I texten skulle eleverna ha en rubrik som passar berättelsen och att det finns en röd tråd med tydlig början, mitten och slut.
En text från varje klass kommer sedan gå vidare till en jury som utser Höjdens Nobelpris i litteratur.  Om man vill får man klä upp sig lite extra på fredag. I matsalen kommer en Nobellunch att serveras.

I matematiken arbetar vi med enheter:
Alla behöver lära sig om volym, vikt, tid, längd och förstå när man använder vilket uttryck.

Vi har givetvis börjat julpyssla och de elever som hade med sig glasburkar gjorde fina ljuslyktor genom att dekorera dom.
Vi vill gärna ha in fler glasburkar, skulle ni ha några fler hemma skulle vi bli glada om ni skickade med eleverna till skolan.

Tisdagen den 14 december ska 3A åka skridskor och onsdagen den 15 december ska 3B åka skridskor i ishallen.
Vi kommer att åka under hela förmiddagen och ta med lunch dit. Alla får ta med fika och något att dricka. Vi kommer lagom till skoldagens slut. Du behöver ha med dig:

❄️Skridskor⛸
❄️Hjälm
❄️Vattenflaska
❄️Lämpliga och bekväma kläder för att åka skridskor.
❄️Eventuellt frukt, smörgås och något varmt att dricka.

Det finns en del skridskor och hjälmar att låna, men kolla gärna med kompisar om man kan låna av varandra.

Nu har alla 3: or besökt Naturskolan och det var helt fantastiskt. Vilken upplevelse. Dagen började utomhus där vi fick se en modell av solen och planeterna närmast solen. När vi kom in fick vi åka upp till månen i ett rymdskepp . Väl där uppe fick vi se hur månen och jorden förhöll sig till varandra. Vi tittade även på stjärnbilderna. Sedan var det dags att återvända tillbaka till jorden. Efter lunchen fick vi känna på månens gravitation. En riktigt toppendag hade vi!

 

Nästa veckas idrott:

V 48
Måndag: Dans
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: läsuppdrag till skolan
Fredag: Slöjd – nytt läsuppdrag. Nobeldagen, kom finklädd om du vill!

 

Vi önskar en trevlig helg och ses på måndag! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *