Veckobrev v 45

Välkomna tillbaka! Hoppas att ni haft ett riktigt lyckat och skönt lov!

I svenska skrev klassen kapitlet 4 i Den magiska dörren. Nu skulle huvudpersonen gå igenom den magiska dörren för första gången. I det här kapitlet övade vi på att beskriva en miljö och försöka använda alla sinnen vid beskrivning av miljön.
Vi har under veckan även tränat på att stava svåra ord i Minecraft. Som ni redan vet finns det en pedagogisk tanke bakom att vi gör i Minecraft. Här skapar barnen en värld för olika skoluppgifter. Man får gärna arbeta vidare med en uppgift som vi har startat på skolan, sitt gärna och kika tillsammans med ditt barn. I stavavärlden övar vi på olika stavningsregler. Eleverna bygger givna ord och stavar sedan på en skylt. Vi har denna vecka tränat på att stava ck i ord, tex däck, tändsticka och dricka.

Friluftsdagen i Björnkällan gick bra. Åk 6 hade planerat olika stationer för oss. Vi fick lära oss om första hjälpen och hur man gör om man får ett sår och behöver linda en sjal runt såret, allemansrätten, kläder efter väder, naturen och miljön.

3B:s blogginlägg denna vecka:

3A:s blogginlägg denna vecka:

I matematiken har vi arbetat med 7:ans multiplikationstabell. Det är inte alltid så lätt, om man känner sig osäker är det bra att öva vidare på egen hand i www.multiplikationstabellen.se och NOMP.

Nästa vecka är det barnboksvecka/ läsvecka. Vi kommer ögna många timmar åt läsning- alla behöver då bra böcker att läsa.  Vi har lånat böcker på skolans skolbibliotek men det går även bra att ta med en bok hemifrån, om ni skulle ha någon favoritbok som ni skulle kunna tänka er att låna ut så får ni ta med den och låna ut till någon kompis.

Idrott nästa vecka, HÄR kan du se filmen om ” Det finns inga rövare i skogen ” 

Vi kommer börja planera lite smått inför julpysslet inom närmsta veckorna därför blir vi glada om ni skickar med barnen toalettrullar och glasburkar( diskade, utan etiketter) till skolan 😊.

Vecka 46 – Läsvecka 📕 

Måndag – Dans
Tisdag – Idrott inomhus
Onsdag- idrott utomhus
Torsdag -Ta med läsuppdraget
Fredag -Slöjd – nytt läsuppdrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *