Veckobrev v 41

Den här veckans höjdpunkt var simningen. Tyvärr visade det sig att vi har många elever i klasserna som inte klarar simningen och vi ber er att ni om ni har möjlighet att åka till simhallen och träna att simma.

Nästa vecka har vi två utflykter. Den första är på måndag då vi ska på höstvandring med naturskolan. Vi kommer vara ute hela dagen så det är viktigt med rätt kläder – vi har pratat med eleverna om det så vi hoppas att dom tar på och tar med sig rätt kläder.
Alla får korv med bröd som vi kommer grilla över öppen eld – så mysigt. Vill man äta något annat så får manga med det själv. Alla ska också ta med vattenflaska och fika.

Den andra utflykten är på onsdagen. Vi kommer då vara i Björnkälla. Samma sak gäller då rätt kläder och ta med vattenflaska och fika. Lunchen får vi från skolan – vet inte riktigt vad det blir.

I måndags så fick vi ha dans då vi fått en vikarie för Sara som är sjukskriven. Max kom och höll i en lektion som blev väldigt bra. Det är nyttigt för eleverna att möta olika lärare och nya lärare för att möta olika typer av ledarroller.

Vi har också efter elevernas önskemål startat upp att ha ”Veckans stjärna” igen. Vi har detta för att alla ska få synas och höras lite extra en vecka. Uppdragen är dom här:

Matematiken den här veckan har varit lite tuff då vi nu är inne på subtraktion – uppställning med växling.
Mycket svårt att förstå och vi behöver komma tillbaka till det fler gånger. Träna gärna hemma 🤩

I svenska har vi nu startat kapitel 3. Nyckeln.
Nu är målet att träna på att beskriva känslor för att förstärka.
”Jag är så rädd så jag skakar.”

Idrotten nästa veckan:

Vecka 42
Måndag: NATURSKOLAN
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag: FRIIDROTTSDAG Björnkälla
Torsdag: Ta med läsuppdraget hem
Fredag: Slöjd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *