veckobrev v38

Nu har det redan gått en vecka igen. Oj va tiden går fort.
Tack alla föräldrar som tog sig tiden och kom och lyssnade på era barn. Tack till alla härliga elever som proffsigt har framfört sina samtal och berättat om sitt lärande för sina föräldrar. Nu har alla elever satt nya mål att arbeta mot resten av terminen. För att hålla de nya målen i minnet och ständigt påminnas om dem har vi lagt dem som bakgrund på iPaden.🍀 Titta efter så får du se!

I onsdags hade vi en underbar dag på Naturskolan. Vädret var precis lagom och som vanligt bjöd pedagogerna på ett spännande innehåll. Se filmen:

Det var verkligen roligt att få lyssna på läsuppdragen idag. Wow vad ni hade övat hemma, bra jobbat. Som vi nämnde under utvecklingssamtalet så vill vi gärna att ni skriver i läsprotokollet om hur det går för ditt barn när ni läser hemma. När vi sedan lyssnar på eleverna sitter resten av eleverna och arbetar i OneNote under fliken ”Nyckeln till skatten” med uppgifter som handlade om kapitlet. Idag fick eleverna med ett nytt läsuppdrag med sig hem, denna vecka är det kapitel 2, heja heja🍀😊

I matematiken tränar vi just nu på huvudräkning i subtraktion. Vi tränar på olika strategier till tresiffriga tal i subtraktion. Vi har också börjat träna på uppställning i subtraktion utan växling.

I svenskan fortsätter vi med vårt skrivprojekt ”Den magiska dörren”. I veckan började vi med det andra kapitlet som denna gång skulle handla om ”Brevet”. Vi har pratat om hur man skriver ett brev och hur ett brev är upplagt och att man börjar med ”hej” och avslutar med en hälsning. Eleverna fick berätta att de en dag såg ett brev sticka fram under den mystiska dörren. Brevet var ett rop på hjälp. Väldigt spännande… fortsättning följer. ✉️

Vi vill återigen påminna att det måndagen den 27/9 och tisdagen den 28/9 är studiedagar. Skolan är stängd, men fritids har öppet för anmälda. 🙂

Idrott nästa vecka 

På torsdag 30/9 ska vi springa skoljoggen. Då gäller det att komma med bekväma kläder den dagen.

Nästa vecka v 39:

Måndag : STUDIEDAG
Tisdag: STUDIEDAG
Onsdag: Idrott (utomhus)
Torsdag: Läsuppdrag med till skolan, skoljoggen 
Fredag: Slöjd + nytt kapitel med hem (kap 3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *