Veckobrev v 36

Hej alla glada elever och föräldrar🤗

Vi har redan gått i skolan i fyra veckor. Tiden går snabbt och vi har så roligt tillsammans i klasserna.
Fokus den här veckan och nästa vecka blir att förbereda för de elevleddautvecklingssamtalen. Det är nyttigt och viktigt för barnen att sätta sig in i sitt lärande och både utvärdera sina gamla mål och se framåt och sätta nya mål. Idag har vi loggat in på Unikum med alla elever för att de ska få se våra planeringar och också var de ska fylla delar av sitt samtal. Vi pratar mycket om att äga sitt lärande.
Tiderna till samtalet hittar ni här!

På veckans no– lektion har vi påbörjar vårt nya tema vatten och förändringar. Vi har läst ur vår NO bok och pratat om vattnets olika former. Vi har lärt oss att vattnet i kranen är i samma form som i regn och hav, vattnet är flytande. Vi har också lärt oss att om man ställer in flytande vatten i frysen stelnar det och då blir vattnet fast. Den tredje formen bildas när vi värmer flytande vatten på spisen och det börjar ryka och bubbla då blir det flytande vattnet till gas och vattnet som är gas kallas vattenånga.
Vi har också startat årets NTA(Naturvetenskap och teknik för alla) låda som i år handlar om Förändringar. Eleverna blev indelade i små grupper och fick i OneNote under fliken NTA-förändringar (uppdrag 1) börja med att förutsäga vad som skulle hända om man la en brustablett (fasta ämnet) i vatten (flytande vätska). Kika gärna i One Note och fråga ditt barn vad som hände med brustabletten när de la in den i vattnet, hur såg den ut? Vart tog tabletten vägen? Eleverna skulle sätta ord på de fasta ämnenas egenskaper och egenskaper på vätska. 

I engelska har vi denna vecka jobbat i vår engelska bok som heter ”What`s up”. I den är varje kapitel uppdelad med en del där man lyssnar på talad engelska sen läser man läser både enskilt och tillsammans. Sedan arbetar vi med skrivuppgifter från en workbook. Nu under åk 3 kommer eleverna också få spela in när de pratar engelska, korta och enkla meningar som de ska läsa in i sin IPad 🇬🇧🍀

I veckan har vi äntligen påbörjar vårt skrivprojekt i svenska  ”Den magiska dörren🚪”.
Detta skrivprojekt är ett projekt som kommer pågå under hela terminen och blir en bok med 9 kapitel.

I varje kapitel tränar man att skriva om olika saker. Kapitel 1 handlar om att beskriva en person. Se checklistan till kapitel 1 ovan.
Det finns en tydlig checklista att följa och sedan ska alla återkoppla på varandras texter för att lyfta den ännu mer.
Denna bok kommer alla skriva både på iPaden men också för hand så den arbetar alla med ordentligt.
Det ska bli så roligt att följa alla i denna berättelse.

Under So lektionen har vi sedan några veckor tittat på ”Lilla Aktuellt Skola” tanken är att lyfta upp aktuella nyheter och efteråt diskutera i grupperna kring det som lyftes på programmet. Den här gången handlade programmet bland annat om 11 september så ni vet och kan lyssna in eleverna och prata om det hemma.

På idrotten tränade eleverna på att springa inför skoljoggen och plockade skräp samtligt. Alla var så duktiga, heja heja.

Nästa vecka idrott:

Onsdagen den 22/9 är det dags för ännu ett besök på Naturskolan. Den här gången handlar ser om luft, vatten och berg. Vi blir hämtade av en buss vis skolan 8.30 och beräknas vara tillbaka kl 14:00. Lunch får vi där. Ta med en tom matlåda och bestick!. Det är helt ok att ta med en frukt och en liten fika.

Här kommer information från fältarna i kommunen

Nästa vecka v 37

Måndag Dans
Tisdag Idrott (inomhus)
Onsdag – Idrott (utomhus)
Torsdag
Fredag – Slöjd

Vecka 38

Måndag Dans och utvecklingssamtal 
Tisdag Idrott (inomhus) och utvecklingssamtal
Onsdag – Idrott (utomhus) Naturskolan
Torsdag
Fredag – Slöjd

Måndag 27/9 och tisdag 28/9 är det studiedagar. Det innebär att skolan är stängd, men fritids har öppet som vanligt.

Ha en underbar helg ☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *