Veckobrev v.17

Vilken vecka! Tiden går fort och vi har mycket att göra om dagarna.

Fokus denna vecka har varit bedömningsstöd i både svenska och matematik. Detta bedömningsstöd kommer från Skolverket så det är ett kartläggningsunderlag till alla lärare för att försäkra lärandet i läs, skriv och räkna.
Berättande texten är en del av bedömningsstödet som alla gör i åk 2. Vi har också läsförståelse i svenska och i matematik har vi både skriftligt och muntligt. I den muntliga delen sitter vi med alla elever en och en och de får de räkna både framåt och bakåt, hitta på en räknehändelse, uppskatta mängd, förklara olika begrepp som före/efter , fler/färre, hälften dubbelt.

Här ser ni alla fullt koncentrerade på att skriva sin berättande text.

I matematiken är det räknehändelser som vi tränar på nu. Att läsa och förstå frågan – utifrån det skriva upp hur man räknar – vilket räknesätt man använder och sedan avsluta med svar.

På idrotten lekte halva klassen ”Apor och lejon”, en riktigt fartfylld lek. Den andra halvan fick ha gymnastik och fick blanda annat träna på handstående, kullerbytta och att hjula.

Idrott vecka 18  

I No har vi arbetat vidare med våren. Vi lärde oss namnet på tre vårblommor: vitsippa, blåsippan och snödroppe. Vi har också fått veta vad ett frö behöver för att växa och gro. Idag fick eleverna dessutom plantera. Vidare i No boken läste vi om två intressanta djur, myran och fjärilen. Vi fick lära oss mycket om myror och myrstackar. Vi lärde oss också om fjärilens fantastiska livscykel.

Idag har vi pysslat och pratat om valborg och första maj. Fantastiska bilder blev det!
Idag jobbade vi med teknik hela dagen. Vi fick ett uppdrag från NATURSKOLAN i Sigtuna att göra en egen kamera. Vi fick lära oss om fyra viktiga begrepp 1.Teknik, 2. Lins, 3. Minne och 4. Digital. Först tittade vi på en film som handlade om hur man gör en kamera och hur en lins fungerar. I filmen fick vi också veta att man jämförde tex ett minneskort i en kamera/mobil med vårt minneskort i hjärnan. Vi fick också veta hur en lins fungerar i en kamera och att vi själv har linser i ögat. Här kan ni se filmen och läsa lite uppdraget kring lins och kameror. https://www.sigtunanaturskola.se/aventyren/dag-6-teknik/

Vecka 18

Nästa veckas häng med uppdrag: Hur många hopprepshopp kan du hoppa på 1 minut? Levla: Kan du hoppa fler?

Fredagsfinal: Blå fredag 💙

Måndag: Idrott inne
Tisdag:
Onsdag: Idrott inomhus
Torsdag: Nytt läsuppdrag i OneNote (vecka 18) ska vara klart.
Fredag: Nytt läsuppdrag

Trevlig Helg!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *