Veckobrev v 16

Hej alla glada 🙂
Fredagen började så underbart idag. Lyssna:

Det var också bokbytarbord idag. Alla som lämnat in en eller flera böcker fick sedan välja någon ny. Ett härligt bord med många spännande, bra, roliga böcker.

Veckorna går fort och det händer mycket, denna vecka har vi också haft alla olika väder.
Tyvärr försvann vår sol och värme och därför är det viktigt att alla har med sig kläder efter det väder som är! Igår stod hälften av åk 2 utanför dörren och ville in när det var 15 min kvar av rasten för de frös. Att det skulle bli kallt visste vi och hade pratat om men istället blev alla sura och arga på oss och det känns inte så bra.
Vi är ju ute varje dag och i alla väder.

Höjdpunkten denna vecka var i alla fall Vårvandringen i tisdags. Kolla vår film här under så får ni se lite av det som vi fick uppleva.

 

I matematiken så klurar vi vidare på tiotalsövergångar och nu har vi räknat med subtraktion. En del tycker det blir enklare och andra tycker det blir svårare. I vilket fall så blir det viktigt att se att addition och subtraktion hör ihop.

Vi har också gjort faktafilmer som handlar om fåglar. Alla blev indelade två och två och sedan en specifik fågel. Först ska man läsa ett par faktatexter om sin fågel för att sedan ta fram fakta och skriva i en fyrfältare – föda, bo, utseende och övrigt.
Sista steget blev sen att utifrån sina fyra olika fakta spela in en faktafilm.

Läsuppdrag Diamantjakten är ju färdigläst så nu kommer vi fortsätta med ett nytt uppdrag. Alla får välja en valfri bok att läsa ur hemma (saknar ni bok säg till så ordnar vi).
Alla läser ur sin bok ca 15 min/dag.
Vi har sedan lagt uppgifter i OneNote/Nytt läsuppdrag/vecka 17. Vi har läsuppdrag mellan fredag och torsdag som vanligt. Men på torsdag ska uppgiften i OneNote vara klart.

Helena och Jessica hälsar att idrottslektionerna fungerar väldigt bra! Heja åk 2A och 2B. Nästa veckas idrottslektioner

Här kan du se filmen till ”Apor och lejon”  

Här kan du se filen till ”Parbrännboll” 


Vecka 17

Nästa veckas häng med uppdrag: Hur många träningspass får du ihop på en vecka?

Fredagsfinal: Sportfredag 🏀⚽️🎾🏐

Måndag: Idrott inne
Tisdag:
Onsdag: Idrott inomhus
Torsdag: Nytt läsuppdrag i OneNote ska vara klart.
Fredag: Nytt läsuppdrag

Trevlig Helg!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *