Veckobrev v 15

Hej
Ännu en vecka med fint samarbete, fokus och glädje.🍀

Nästa vecka är det läsvecka på höjden. Ta med en eller flera bra böcker för att läsa under veckan. Vi kommer ha en liten tävling med att läsa så många sidor man bara kan. Vi ska också skriva bokrecensioner.
Veckan avslutar vi med bokbytardag.

Nu är våren verkligen här och i No forsätter vi att arbeta med våren. I veckan gick vi ut i skogen letade vårtecken. Eleverna  antecknade även vad de såg, kände och hörde i naturen. Vi hittade en hel del vårtecken och eleverna fick ta kort på flera vårtecken innan det var dags att återvända tillbaka till skolan igen.
Vi har också börjat ett arbete med att ta fram fakta om fåglar. Alla arbetar två och två och sedan tar fram fakta om en specifik fågel som sedan ska presenteras som en faktafilm.

I svenska har vi skrivit en dikt om våren. Sigtuna Kommun har utlyst en poesitävling. Vi tänker såklart skicka in några av våra elevers fina bidrag. Se här vilka fina dikter:

I matematiken övar vu nu på tiotalsövergång i addition och nästa blir det subtraktion. Det gäller att ha koll på siffrornas platsvärde i talen, ental och tiotal. Vi har pratat om att det är viktigt att ha koll på att kunna använda sig av talkamraterna, som vi övade mycket på under årskurs 1.

På idrotten så orienterade 2B och fick då lära sig om karta – nästa vecka är det 2A:s tur. Detta är bra för vi kommer snart arbeta med kartor i SO.
2A var i skogen och lekte leken 36 leken. Det är mycket matematik att räkna för att ta sig fram till 36.
Nästa veckas idrott:

Vi har på musiklektionerna under terminen tränat på sånger om olika yrken. Dessa sånger kommer från kulturskolan. Vi brukar åka till kulturskolan och se och var med på deras upptränade men i år fick vi se den digitalt.
Här får se se och höra lite:

Nästa veckas häng med uppdrag: Hur många sidor läser du under veckan?

Fredagsfinal: Sagofredag

Måndag; Idrott inne
Tisdag NATURSKOLAN
Onsdag Idrott inomhus
Torsdag sista kapitlet – viktigt att alla böcker lämna tillbaka
Fredag Redovisa faktafilm om fåglar

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *