Veckobrev v 14

Nu har alla haft en välförtjänt påsklov och vi har också sett solen mer och mer vilket är skönt och ljust.

Nu har vi dragit igång med massor med skolarbeten och det är så roligt och härligt att se eleverna arbeta på med alla uppdrag och utmaningarna

Vi vill börja med att berätta att vi den 20/4 kommer vara på naturskogen hela skoldagen och då kommer vi ha en vårvandring.
Här hittar ni information om denna dag och också en film som vi har tittat på som handlar om våren. Mer information kommer om denna dag. Det kommer iaf att bjudas på korv med bröd i skogen som vi kommer grilla.

https://www.sigtunanaturskola.se/aventyren/dag-2-liv-varvandring/

Inför denna dag har vi därför påbörjat ett projekt om våren. Vi har börjat prata om vad som händer i naturen, vilka djur vaknar eller kommer tillbaka och också hur det kommer sig att det blir olika årstider. ☀️

Under hela vecka 16 kommer hela Steningehöjdensskola att ha en läsvecka. Detta innebär såklart att vi kommer lägga mycket fokus på läsning på olika sätt.
Alla som vill får gärna ta med en eller flera böcker hemifrån för att läsa i skolan under veckan. Vi kommer också att besöka biblioteket och låna en bok.
Vi kommer också ordna med ett bokbytarbord = man tar med en bok eller flera som man redan läst som man kan tänka sig ge bort.
För varje bok man lämnar in så får man det antalet ”bokbytarkort” tillbaka. Sedan får man sedan välja så många nya böcker som man har antal kort. Så passa på att rensa lite böcker ni har hemma .

svenska har vi påbörjat sista delen av Deckarschema 5. Nu har vi först skrivit djur på alla bokstäver i alfabetet.

I matematiken har vi fortsatt med bråk och träna på att hälften 1/2 och tredjedelar 1/3 och fjärdedelar 1/4. Att man också förstår att två delar är färglagda i en cirkel som är uppdelad i 8 så blir det 2/8.

På idrotten nästa vecka: Filmen 36 leken hittar ni här!

Vi vill hälsa vår nya klasskompis Daniel välkommen till åk 2B.
Häng med uppdrag v 15

Plocka 1 påse med skräp
Levla: Plocka dubbelt så mycket
Fredagsfinal: Minecraft

Måndag Idrott och dans
Tisdag
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag läsuppdraget till skolan
Fredag Sista kapitlet i Diamantjakten

Trevlig helg/ Linda, Mimmi,Ia och Alexander 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *