Veckobrev v 12

Hej!

Ännu en vecka har susat förbi och det är redan fredag. Eleverna har varit fantastiska och arbetat riktigt bra under veckan. Linda har varit hemma denna vecka så vi önskar henne att krya på sig🧡.

Vi har i klassen pratat om läxor och hur viktigt det är att hålla igång läsningen under ett lov. Nu är det endast ett par kapitel kvar av Diamantjakten och vi kör därför på med läsläxan även över lovet. Det är likaså viktigt att läsa andra böcker hemma. Ställ gärna frågor och öva på läsförståelsen. I svenska har vi repeterat ordklasser detta genom att göra filmer i Clips.

I So har vi arbetar vidare med kristendomen och påsk. Vi har lyssnat och läst om Jesus sista tid. Vi har pratat om traditioner kring påsk och det har varit väldigt intressant. Eleverna har även arbetat klart med presentationen av varje religions heliga bok, heliga byggnad, heliga skrift och någon högtid. Be ditt barn visa!

Tack till er alla föräldrar, familj eller andra nära anhöriga som engagerat er och berättat om era yrken. Det har varit superroligt att få ta del av vad ni har arbetat/arbetar med.

I matematiken har vi arbetat vidare med bråk. I Nomp och Showbie finns det bråkuppgifter som eleverna gärna får arbeta med hemma för att öva lite.

På idrotten har eleverna under några veckors tid fått ta del av ett projekt ”dansen genom historien” tillsammans med Skapande skola. I onsdags var det finalomgången av projektet. Pedagogerna från Skapande skola, Jessica och Helena berömde våra elever för att de var så duktiga! Heja oss🕺🏽.

Eftersom det bara är idrott på onsdagen efter påsklovet blir det repris av postmästaren som eleverna gillade. Här kan ni se filmen om ni redan inte sett den.  

Nästa vecka är det påsklov🐣. Fritids har öppet för de som anmält behov, skolan startar igen den 6/4.


Vecka 14

Häng med uppdrag: Hur många pokémonbollar behöver du kasta för att fånga en pokémon. Levla genom att fånga den med färre kast nästa gång. (Görs fysiskt genom att kasta tex. tennisbollar som ska pricka någon fort av ting).

Fredagsfinal: Pokémonfredag

Måndag: Skolan stängd
Tisdag:
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: läsuppdrag till skolan (kap 23)
Fredag: nytt läsuppdrag

Ha nu en skön helg och glad påsk!/ Mimmi, Linda, Ia och Alexander

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *