Veckobrev v 10

Hej på er!😊

Å så roligt att komma tillbaka efter lovet och träffa alla härliga elever igen! Vi har haft en toppen vecka med arbetsro och fokus💛.

I matematiken har vi börjat arbeta med bråk. Härligt att så många tyckte att det var kul. Vi har arbetat med att dela upp helhet till mindre delar som är exakt lika stora och  delat upp helhet till halvor och fjärdedelar. Här nedan lägger vi upp vår pedagogiska planering för avsnittet. I den står det vad eleverna ska kunna, vilka förmågor vi tränar på och hur bi bedömer deras kunskap.


bilden har eleverna fått måla med oljepastellkrita och vattenfärg.

I SO har vi börjat arbeta med ”yrken”. Vi har samtalat om vad yrke är och vad det finns för olika yrken i skolan och närområdet. Vi började med att skriva en tankekarta på tavlan om de olika yrken. I Showbie har eleverna fått arbeta i par och läst olika faktatexter om flera yrken och sedan svarat på frågor utifrån texten.

I svenska var skrivuppgiften denna vecka att skriva minst 10 engelska ord. Man fick såklart skriva fler om man ville.

Här kommer nästa veckas idrott! Se filmen ”Postmästaren” här!

Vecka 11

Häng med uppdrag: Kicka en boll fem gånger
Fredagsfinal: Mysfredag

Måndag: Idrott inomhus
Tisdag:
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: läsuppdrag till skolan
Fredag: nytt läsuppdrag

Trevlig helg! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *