Veckobrev v 8

Hej!
Nu går vi in för sportlov!
Vill börja med att visa en underbar film som våra idrottslärare har gjort tillsammans med alla elever på Steningehöjden – kolla lite extra 2:50 i skogen för där är fantastiska åk 2.

Det börjar märkas att det behövs en veckas lov. Vi har pratat om hur viktigt det är att man håller igång läsning under ett lov. Läsning är en färskvara- man behöver hela tiden fortsätta läsa för att utveckla sin läsning.
Vi ser att de som tränar hemma visar att läsutvecklingen går åt rätt håll. 
Vi vill med detta utlysa en lästävling. Räkna antal sidor du läser på lovet och fyll i under ”lästävling📚” som du hittar i Showbie.

Den här veckan har vi arbetat mycket med värdegrund och hur man är och beter sig mot varandra. Vi pratar om våra trivselregler och vikten av att säga ifrån när något inte känns bra. Viktigt! 🍀

I svenska fick eleverna arbeta i par och begav sig ut på talstrecksjakt i sina biblioteksböcker.
Att använd talstreck i sin text gör texten mer levande och rolig att läsa.

I matematiken tränar vi på multiplikationstabellerna 3 och 6. Vill man öva mer hemma vill vi återigen påminna att gå in här på bloggen på sidan ”matematik” och välja ”multiplikation”, ”3:ans tabell”  och ”6:ans tabell.

Vi har idag haft en liten redovisningen av planeterna. Dom som ville fick visa upp sin presentation.
Här får ni se några exempel på era barns fina arbeten:

 

På rasterna ordnas rastaktiviteter vilket är superbra. Alla elever som inte vet riktigt vad de ska göra kan alltid gå till de vuxenstyrda aktiviteten som ordnas.

 

Under den här veckan har vi haft fokus på att få ordning och lugn i hallen. Tillsammans med eleverna så kom vi fram till att en belöning på fredagen skulle vara ett bra sätt. Så idag har vi belönat alla som skött veckan på ett bra jättebra sätt.
Såklart fick alla en biobiljett och vi bjöd på lite popcorn och film.

 

Vecka 10

Måndag: Idrott inomhus
Tisdag:
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: läsuppdrag till skolan
Fredag: nytt läsuppdrag

Nu vill vi önska er ett riktigt skönt sportlov! Hoppas solen fortsätter skina så ni alla får lite extra energi och får chans till lite ledighet! /Linda, Mimmi, Ia och Alexander.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *