Veckobrev v 5

Wow vilka samtal vi har haft med er föräldrar denna vecka 🤩
Så härligt att få höra att ni har tagit er tiden att lyssna på utvecklingssamtalet hemma och sedan att ha våra digital möten har gått över förväntan 😃
Nu när alla har nya mål att jobba mot så kommer vi att göra nya bakgrunder på Ipaden så att målen blir tydligt för barnen varje dag. Vi kommer också att uppdatera IUP mappen i OneNote med uppgifter som är kopplade till de olika målen de har.

Det är några föräldrar som frågar vad ni kan göra hemma för att stötta och här kommer några förslag. På Steningehöjdens skola har vi tagit beslutet att vi inte ska ha läxor som inte barnen klarar på egen hand utan det ska vara mer som uppdrag. Det viktigaste uppdraget varje vecka för alla elever är att läsa! Alla behöver många lästimmar för att bli en bra läsare så där behöver vi hjälp från er hemma.
Men här kommer lite förslag på appar och sidor där det finns övningar att jobba med (om man vill)
Vi har börjat med en sida där det finns väldigt många bra matematikuppgifter som man kan vara inne på – hur mycket man vill/orkar:
Intensivträna matematik
NOMP en matematikapp där det finns MASSOR med övningar inom alla områden i matte.
NE stava – det är en svenska app där man tränar att stava ord.
I Showbie finns övningar inom olika ämnen där vi fyller på allt eftersom.

I dag har vi tränat på att skapa och läsa av diagram och gjorde det genom att lyssna och rösta på morgondagens melodifestivals bidragen.
i 2A vann bidrag nummer 2 och i 2B vann bidrag nr 1. Vi testade också appen Numbers där de fick prova att göra egna diagram.

I svenska har alla skrivit sina rymdsagor. Vi har nu börjat att återkoppla och ge varandra feedback.
Alla får denna checklista som stöd. Den översta delen är för sin egna saga och den nedre delen att ha till sin kompis text.

Vi har också haft besök av Maria som är vår försteförare på skolan inom svenska och hon har också ansvar för biblioteket. Hon har träffat halva klasserna denna vecka och kommer träffa andra halvan nästa vecka och hade bokprat:
Hon berättade om olika böcker som passar våra elever och sedan fick de följa med till biblioteket och låna med en bok. 📖

Vi har haft några tillfällen med halvklass då Ia har haft bildlektion med sin grupp. Nu har alla haft ett tillfälle med henne medan den andra halvan har varit med Alexander och haft musik. Här kommer lite bilder från bildlektionen:

idrott v 6:

Vecka 6 HängMed uppdrag:
Ställa sig i brygga
Fredagsfinal: Gammeldags fredag

Vecka 6
Måndag STUDIEDAG =skola och fritids stängt
Tisdag
Onsdag Idrott utomhus
Torsdag ta med läsuppdraget
Fredag Nytt läsuppdrag hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *