Veckobrev v. 3

Hej!

Då var det fredag igen efter ännu en härlig vecka.
Vill börja med att visa en bild från hallen efter lunchrasten – vi skulle uppskatta regnkläder och extra kläder när det regnar ☔️ och/eller är blötsnö.
Om era barn är blöta eller inte hittar vantar, mössa osv så är det inte så konstigt – nu ser ni varför:

Den här veckan har mycket tid gått åt till att förbereda utvecklingssamtalen. Eleverna börjar bli redo att hålla samtalen hemma med er nästa vecka (v.4)och veckan därpå (v.5) har vi sedan uppföljning av samtalen digitalt med följande tider här! 

Någon dag under vecka 4 (ni väljer när det passar er) kommer ditt barn att hålla sitt utvecklingssamtal för er där hemma utifrån mallen i keynoten.
Längst ner på ett par sidor i keyNoten står det ”förälderns kommentar”. Där fyller ni i om ni har någon kommentar till det barnet berättat om på den sidan.

Under vecka 5 har ni fått en tid via Teams där förälder, barn och vi lärare träffas digitalt. Vi utvärderar gamla mål, sätter upp nya, hör hur det gått att genomföra samtalet hemma. Självklart finns även utrymme för era tankar och funderingar. Tiderna för det digitala samtalet har ni fått under den här veckan.
Om det är någon som inte fått ett mail med ett Teamsmöte så kontrollera först er skräppost och annars får ni höra av er.

Igår gjorde eleverna en inbjudan till samtalen med datum och tid och tagit med sig hem. Titta i väskan om du inte har fått den 😀

I matematiken har eleverna fått sina nya matteböcker för vårterminen och under veckan har vi arbetat i dem. Under mattestationerna så är en station alltid framme hos oss lärarna och de övriga fyra stationerna arbetar man med självgående uppgifter. I veckan fick eleverna göra sina egna tangram. Tangram är ursprungligen ett kinesiskt pussel bestående av 7 bitar. Bitarna har bestämda former som kan läggas ihop till olika figurer. Utmaningen är att försöka bilda en viss given figur som endast visas som en siluett. Man måste använda alla 7 delar och de får inte överlappa varandra.

Vi har påbörjat vårat arbete med rymden. Idag har alla elever fått läsa en faktabok och välja ut meningar som de har samlat i sin nyskapade rymdenbok.
Alla tycker att det är spännande och givande att ta reda på fakta och vill veta ännu mera. Det här är ett projekt som kommer bli roligt att fortsätta med.

På idrotten denna vecka promenerade vi fram och tillbaka till pulkabacken och åkte pulka. Det blev många åk innan vi gick tillbaka hem lagom till lunchen.  Kul hade vi i alla fall. 😀🛷

Nästa veckas idrott: 

Nästa vecka v.4
Häng med uppdrag: 20 sit-ups (2A:s uppdrag)
Levla: 40 sit-ups 

Fredagsfinal : Gosedjur 🧸

Måndag: Idrott inne
Tisdag: 
Onsdag: idrott utomhus
Torsdag: Ta med läsuppdraget till skolan
Fredag: Nytt läsuppdrag

Trevlig helg!

En reaktion på “Veckobrev v. 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *