Veckobrev v 48

Hej!
Nu rusar veckorna på i en väldig fart och det är redan fredag igen. På söndag är det första advent och sen är det inte långt kvar till jul.
Vi har arbetat på flitigt och hunnit med många bra och roliga uppgifter.

I SO fortsätter arbetet med samhället och nu har pratat om sopor, återvinning och sopsortering. Hur tar vi hand om våra sopor? Vad händer med dom sen? Vi har även pratat om att saker är gjorda av olika slags material. Eleverna fick i uppgift att sortera de olika material i olika soptunnor.


I NTA arbetar vi vidare med att väga och jämföra olika föremål med en balansvåg. Först gör eleverna en förutsägelse om vad de tror och därefter väger de olika föremålen och jämför deras tyngd. Denna vecka skulle de väga och jämföra olika saker man kan äta – makaroner, torkade ärtor, havre fras och solrosfrön.
Efteråt skulle de jämföra volymen på de olika föremålen och sortera upp de som tog mest respektive minst volym – alla vägde ju lika mycket.

I matematiken har vi fortsatt arbeta med multiplikation. Vi har samtalat om den kommunikativa lagen– att talen i addition och multiplikation kan byta plats utan att produkten = svaret ändras (ex. 3*5 och 5*3) I svenska har vi arbetat med verb i olika form, dåtid och nutid. Under menyn här uppe finns en länk till Grammatikbolaget som handlar om just verb.
Varje vecka arbetar eleverna med uppgifter som är kopplade till det kapitlet som de läst hemma under veckan.  Alla uppgifter finns under OneNote så gå gärna in och titta för att få en förståelse för vad vi arbetar med och hur. 
I svenska har vi smugit oss in på julen lite. Alla ska skriva en berättelse om Tomten 🎅. 
Denna gång har vi utmanat dom att skriva för hand för att se hur de klarar våra skrivregler som i har tagit fram:

Har du punkt?
Har du mellanrum mellan orden?
Har du stor bokstav i början på alla meningar?
Har du stor bokstav på alla namn?


Idrotten nästa vecka:

Här kan du se filmen!

Nästa vecka v 49
🍀 Häng med uppdrag: Träffa ribban med en fotboll
🍀Levla: kan du göra det 5 gånger i rad?
🍀Fredagsfinal: Jultröja

Måndag: Idrott utomhus, Dans
Tisdag:
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: ta med läsuppdrag
Fredag: Nytt läsuppdrag

Trevlig Helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *