Veckobrev v 47

Hej alla glada
Lite kallare väder – sol och vackert avslut på veckan iaf.

Nu har vi många sjuka på skolan både bland personal och elever. Det kommer nog se ut så hela vägen fram till jul. Håll i, håll om och håll ut! Rekommendationen för barn i grundskolan är fortfarande att vara hemma vid minsta symptom av feber, halsont och snuva. Sedan är det två symptomfria dagar innan man kommer tillbaka till skolan igen.🙏

Vi har börjat lära oss om programmering i en app som heter ScratchJr
Här lär man sig blockprogrammering och att koda. Detta  ligger som grund till att lära sig hur man får olika saker att röra sig och göra saker på kommando.
Så här skriver dom på sin sida:
” ScratchJr
Kodning för unga barn
Kodning är den nya läskunnigheten! Med ScratchJr kan unga barn (ålder 5-7 år) programmera sina egna interaktiva sagor och spel. Under tiden så lär de sig lösa problem, designa projekt och uttrycka sig kreativt med hjälp av en dator.”

I matte har vi börjat att räkna med multiplikation. Nu till att börja med handlar det mycket om att förstå multiplikation- att det är addition många gånger och att 1×4 inte betyder samma sak som 4×1 även om det blir samma svar.
Därför har vi också gjort en ny värld i minecraft där alla ska få bygg.a och visa att de förstår att 1×4=4 (🎾🎾🎾🎾) och att 4×1=4 (🎾+🎾+🎾+🎾)

I svenska skriver vi beskrivande texter och denna gång ska de beskriva en klasskamrat. Alla har fått en klasskamrat att beskriva – utan att någon vet vem man har fått. Vi ska sedan läsa upp beskrivningarna för varandra och se om man kan lista ut vem det är.

I bild har vi denna vecka skapat vinterhus. Alla har klippt ut hus, tak och sedan ritat dit fönster och dörrar – blev fina bilder.

Idrotten nästa vecka:

Nästa vecka v 48
🍀 Häng med uppdrag:  Jägarvila – stå med benen i 90 grader så läng du orkar
🍀Levla: Håll ut mer än 1 min
🍀Fredagsfinal
Disney

Måndag: Idrott (inget ombyte) Dans
Tisdag:
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: ta med läsuppdrag
Fredag: Nytt läsuppdrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *