Veckobrev v 46

Hej
Nu är ännu en vecka klar och lider mot sitt slut. Denna läsvecka har verkligen präglats av läsning, böcker, karaktärer och författare. Vi har läst extra mycket och räknat hur många sidor man har lyckats läsa.
Vi har också uppmärksammat detta genom att prata om vad som är en författare och illustratör. Vi har sett en film av författaren till En handbok för superhjältar – Elias Våhlund – som berättar om hur det är att vara författare och hur hans fru som är illustratör arbetar och att man verkligen har framtiden för sig – man kan bli det man vill.

Vi har tittat på filmen av Morris Lessmore, The fantastic flying books. Det blev många intressanta diskussioner. Vi lägger upp den även här på bloggen så får ni gärna titta tillsammans med barnen.

I svenska har vi denna vecka lärt oss mer om några av våra mest kända barnboksförfattare. Eleverna fick välja ut en siluett bild av en barnbokskaraktär och sedan fick de läsa faktatext om författaren.
Detta blev sedan väldigt fina författarporträtt och elevernas egna bilder av karaktärerna.  

I matematiken arbetade vi med volym. Vi har lärt oss att volymenheterna liter och deciliter och att liter förskonats med ett l och deciliter med dl. Vi lärde oss att 1 liter = 10 dl och bekantade oss med begreppen knappt, drygt och ungefär.
Vi har pratat om hur mycket vatten olika saker kan innehålla så som ett badkar, en kastrull och ett glas.

Idrott nästa vecka:

Här kan du se hur leken ”Alle man ombord” går till.

I NTA denna vecka fick eleverna bygga en balansvåg. Balansvågen liknar balansbrädan på många sätt. Största skillnaden var att stödpunkten på balansvågen inte går att flytta på. Eleverna började med att kalibrera (nollställa) vågen. Därefter fick de prova att hitta jämnvikt med olika föremål. Det gällde också att sätta ord på vad som var tyngre än,,, lättare än och lika tungt som.

Det är också en utmaning att dokumentera det som man gör – alla har en NTA bok i Pages – be ditt barn visa och berätta vad vi har gjort.

Nästa vecka v 47
Häng med uppdraget:
Hur många gånger kan du kicka en fotboll.
Utmaningen:Kan du kicka fler?

Fredagsfinal: FOTBOLLSFREDAG

Måndag: Idrott (inget ombyte), dans
Tisdag:
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: ta med läsuppdraget
Fredag: Nytt läsuppdrag, Mysfredag

Trevlig Helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *