Veckobrev v 45

Tillbaka efter en veckas höstlov
Tyvärr har vi ju en pandemi i världen men vi fokuserar på att tvätta händerna, hålla avstånd när det går och såklart att vi är hemma vid minsta symtom. Idrotten har också tagit bort omklädningsrummet på måndagar så vi tänker att alla kan på måndagar ha lite sportiga sköna kläder den här dagen

Nästa vecka på idrotten så blir det:

Denna gång är det en film till:

I svenska har vi börjat med Deckarschema 2. Deras skrivuppgift är nu att beskriva sina egna rum. Visade sig vara rätt så klurigt att på ett tydligt sätt beskriva rummet så man kan få sig en bild över hur det ser ut. Vi tränar på adjektiv – beskrivande ord – färger, former, mönster osv.

I matematik har vi nu börjat på kapitel 4 som handlar om 3D och geometriska figurer. Väldigt svår att rita 3D.

Den stora lyckan denna veckan är nog att vi har börjat använda Minecraft
Detta arbete hör till vårat arbete kring vårat samhälle.
Vi har ställt frågor som Vad ingår i ett samhälle?

Nu gäller det för barnen att de ska bygga egna samhällen och då få med de delar som behövs för att ett samhälle behöver. Vi kommer nästa vecka prata lite om sopor och var tar dom vägen? Vi kommer snart komma in på olika yrken – vad krävs för att jobba på olika jobb. Kanske kommer lite intervjufrågor med hem.

Det är mycket som händer nu med eleverna. Vi får rådda i många incidenter, konflikter, missförstånd och många relationer som krockar med varandra. Vi skulle gärna vilja att ni hemma pratar mer erat barn om hur de gör i en konflikt, vad de tycker och känner.

Nästa vecka är det ju läsvecka
Vi kommer ägna många timmar åt läsning – alla behöver då bra böcker att läsa. Gå gärna och låna på biblioteket, ta med en bra bok hemifrån. Om ni har någon favoritbok som ni skulle kunna tänka er att låna ut så får ni gärna ta med och låna ut till någon kompis.

Häng med uppdraget:
Hur många sidor kan du läsa på en dag?
Utmaningen: kan läsa fler sidor…

Fredagsfinal: Mys, pyjamasfredag

Vecka 46
Måndag: Idrott (inget ombyte), dans
Tisdag:
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: ta med läsuppdraget
Fredag: Nytt läsuppdrag, Mysfredag

Trevlig Helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *