Veckobrev v.43

Hej!

Tänk att det redan är dags för höstlov. Det känns som att veckorna har gått fort. Nu är eleverna så värda ett höstlov🍁🧡

Under idrotten denna vecka var det minst sagt en Haloween-inspirerad lektion! I måndags var det Spökbana och i onsdags lektes det Zombiekull. Ett stort tack till båda idrottslärarna som gör både bra och roliga lektioner till eleverna.

I NTA skulle eleverna denna vecka konstruera och bygga enkla mobiler. De flesta barn som hör ordet mobil tänker förstås på mobiltelefoner, men så småningom kom vi fram till att en mobil är något som hänger i luften och också kan röra sig. I det här uppdraget fick eleverna på ett roligt sätt tillämpa de kunskaper de lärt sig under de tidigare uppdragen. De fick jobba parvis och fantasin flödade!

 

 

I svenska forsätter vi att arbeta med Deckarschemat. Denna vecka fick eleverna ställa frågor till texten. Vi pratade om hur en fråga är uppbyggd och att man kan ställa frågor på olika nivåer.

Inför nästa vecka kommer vi att ha en ”Läsbingo” som innebär att eleverna läser antingen i läsuppdraget eller i en annan valfri bok och sedan kryssar för rutan. Vi vill att höstlovet ska bli ett riktigt läs-lov och att eleverna ska ha tid att ”försvinna” in i en bok en stund varje dag. Påminn dem om lässtunden och be de gärna berätta vad som händer i boken. Ni kommer att hitta ”Läsbingo” i One Note under fliken innehållsbibliotek- läsbingo. 🍁


På matten har vi växlat ental till tiotal, tex vi växlar 10 kronor till 10 enkronor. Vi har räknat tal som 30-7. 

Denna vecka har vi pratat om FN dagen och om barnkonventionen. Vi fokuserade på barns rättigheter, både här i Sverige men också hur barn har det i andra länder. Sedan fick eleverna arbeta i grupper och vi fokuserade på de fyra grundprinciperna som finns i barnkonventionen.

Vecka 45

Hänga med v.45:

Måndag: idrott inne ( ta med idrottskläder och handduk) dans

Tisdag:

Onsdag: idrott ute( inga idrottskläder behövs) kläder efter väder! 🌧🌤

Torsdag: Läsuppdrag tillbaka till skolan

Fredag : Läsuppdraget med hem!

Ha nu ett trevligt höstlov🍂🍁🍂🍁🍂🍁/Mimmi och Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *