Veckobrev v40

Hej på er från en solig höstdag! ☀️🍁

Efter en kort vecka är vi tillbaka till rutinerna och den har precis som alla andra veckor varit väldigt innehållsrik och vi övar och lär oss hela tiden ☺️🍀

Från och med nästa vecka kommer vi att ha extra koll på att eleverna kommer i tid till lektionerna. Då kommer vi skriva in i Dexter att ditt barn har sen ankomst. Till er vårdnadshavare kommer det då att skickas ett sms där det står att ditt barn är frånvarande. Det innebär givetvis inte att ditt barn är frånvarande utan detta kommer vi att införa för att ni ska kunna se att era barn kommer sent in från rasterna och missar en del av lektionerna. På måndag kommer vi att gå igenom det med eleverna.

I svenska skriver vi om Piffy – den stora frågan är ”vem har tagit Piffy och varför. Alla har skrivit och beskrivit det under veckan.

I NTA har vi samtalat om balans, tyngdpunkt, tyngdkraft och stödyta. Vi har undersökt vad som är lodrätt för att hitta tyngdpunkten hos föremål. Vi har även pratat om vart stenen tar vägen när man släpper ner den och vad som menas med ”ner”.

I matematiken har vi den här veckan arbetat vidare med ental och tiotal. Vi har använt 10-kronor och 1-kronor för att tydliggöra ental och tiotal och med det få något abstrakt att bli mer konkret. Tanken är att eleverna ska ha förståelse i matematik och inte bara med att lära sig utantill. Här nedan ser ni vår pedagogiska planering som handlar om positionssystemet.

Vecka 41

Hänga med v.41: 

🦒Uppdrag: Kan du behålla en tärning på handens baksida medan du sätter dig ner på golvet?Stå upp och sitt ner 3 gånger. 

🦒Levla: Klarar du det 6 gånger? 

🦒Fredagsfinal: gulfredag💛

Måndag: idrott inne ( ta med idrottskläder och handduk) dans

Tisdag:

Onsdag: idrott ute( inga idrottskläder behövs) kläder efter väder! 🌧🌤

Torsdag: Läsuppdrag tillbaka till skolan

Fredag : Läsuppdraget med hem! Fredagsfinal-gulfredag💛.

Trevlig helg! 🍀/Mimmi och Linda

En reaktion på “Veckobrev v40

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *