Veckobrev v 21

Hej allihopa!

Vi jobbar full fart mot sommarlov känns det som. Eftersom vi bara haft tre skoldagar denna vecka blir veckobrevet kortare än vanligt.

I svenskan har eleverna skrivit faktatexter om olika djur.  Innan vi började gjorde vi en gemensam tankekarta över vad vi vill ska finnas med i vår faktatext. De fakta som måste vara med är djurens klassificering, utseende, föda, ungar och boplats. Sedan fick eleverna välja ett valfritt djur som de själva fick välja i Ugglo. Det som är lite klurigt är att först i tankekarta använda stödord och att de stödorden sedan ska skrivas i en text med utvecklande meningar. Men titta här ett några av texterna med bilder – barnen har gjort ett fantastiskt arbete 🤩

Vi har precis börjat arbeta med klockan på matematiklektionerna. Vi har tränat på att läsa av klockan både analogt och digitalt. Det är lite klurigt därför är det bra om ni tränar hemma med barnen.

 

Kom ihåg att vi på tisdag nästa vecka (26/5) kommer att gå på en utflykt. Vi ska grilla korv vara ute i skogen och leka. Eleverna får ta med lite fika. Tänk på kläder efter väder.

De sista veckorna kommer mycket tid gå åt till att avsluta alla arbeten och städa klassrum och hall. Nästa termin blir vi ju åk 2 och vi har sån tur så vi får stanna kvar i våra klassrum och vara samma pedagog som arbetar kvar med klasserna nästa år också. 🍀

Vecka 22

🍀Alla med – klara av en ny sak

🍀fredagsfinal- guld

Måndag:
Tisdag
Onsdag:
Torsdag:
Idrott utomhus
Fredag:

3 reaktion på “Veckobrev v 21

  1. Men vilka fina teckningar på djuren och va duktiga de varit med texten. Så roligt att se elevernas utveckling. Va skön för barnen att de får gå kvar och ha samma pedagoger. Det blir tryggare för dem då. Tack för all information. Hälsn Åsa

    • Hej Åsa
      Ja eleverna har utvecklats massor! 🙂
      Tack, vi är glada att fortsätta med klasserna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *