Veckobrev v 20

Hej alla 🤩
Hoppas verkligen att ni har sett dom fina filmerna från gårdagens friidrottsdag – det blev en väldigt bra dag. Hela dagen var vädret bra tills vi promenerade hem då de mörka molnen kom fram och det bjöds på regn och snö – lite mindre roligt. ALLA barnen kämpade sig iaf tillbaka till skolan och alla har gjort sitt bästa.
Det vi upptäckte när vi kom tillbaka till skolan är att många saknar extra kläder. Det är bra att alla har ett par extra strumpor, tröja och byxor – det kan hända många olika saker under dagarna. 👕👖👚

Läsuppdraget – att läsa hemma varje dag – det gäller ju såklart resten av terminen. Det är tyvärr många som inte har läst den här veckan som varit så därför måste alla lägga i en extra växel och läsa hemma. 1 sida/dag någon bra bok. Om man saknar bok så säger man till i skolan så får man låna eller så läser man från Ugglo.

I matematik så har vi fortsätt med fingerfemman men vi har också börjat med att mäta. Dl och l = deciliter och liter. Baka gärna hemma och prata om måtten 🧑🏻‍🍳👩🏾‍🍳
På skolan så ordnade Rosie och Ia en praktisk station där alla elever fick ösa och mäta med vatten:

Vi har börjat läsa en ny högläsningsbok i båda klasserna ”En handbok för superhjältar”. Boken handlar om en flicka som heter Lisa som är 8 år och hon får flytta till sin mormor som bor i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola och det är tre pojkar som mobbar henne. Vi har haft fantastiska fina diskussioner i klassen under och efter läsningen. Vi fortsätter att fokusera på värdegrundsarbetet för att eleverna ska känna sig trygga med varandra/oss. Och för att alla barn ska må bra i skolan. 

Idag fick vi besök av två elever i årskurs 7 som hade en redovisning om Barnkonventionen. De berättade för oss om vad barn har för rättigheter.

Vecka 21
Måndag:
Tisdag
Onsdag:
Torsdag: Skolan stängd
Fredag
Skolan stängd – fritids öppet

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *