Veckobrev v 19

Hej alla glada!

Veckorna rullar på och nu är det inte långt kvar till skolavslutningen.

Det är några datum som är viktiga att komma ihåg:
14/5 Friidrottsdag
Någon dag under v 22 ska vi göra en utflykt – mer information kommer
22/5 skolan stängd
10/6 Skolavslutning (tyvärr inga föräldrar välkomna)
17/8 skolstart igen

På matematiken har vi arbetat med problemlösning. Då har vi använt oss av fingerfemman för att lösa lästalen.


Med hjälp av fingerfemman så lär sig barnen att ta sig an läsuppgifter på rätt sätt. Många gånger så har barnen lite för bråttom med att hitta lösningen och läser inte frågan noga och svarar då fel. Men med hjälp av dessa steg så ”tvingas” de att läsa och förstå frågan + rita upp enkelt för att förtydliga.

För att hjälpa era barn och för att ni ska förstå själva så ge vi er här några uppgifter som ni får klura på hemma:

På bildlektionen denna vecka har vi använt oss av Apples material ”Alla kan skapa”. Den här gången fick eleverna skapa en personlig bild. Först skulle man fotografera ett föremål i klassrummet. Sedan skulle föremålet väckas till liv, få ett ansikte, kunna prata och tänka.

På idrottslektionen höll elever från åk 8 i undervisningen. Dom skulle träna på att redovisa och våra elever tycker att det är extra roligt när det är äldre elever  som lär ut. Det blev rolig lekar både i skogen och på ängen.

I NTA undersöker vi vätskor denna vecka. I uppdraget fick eleverna jämföra vatten och lim. Vi undersökte och beskrev egenskaperna hos de två vätskorna. Vi pratade om att alla vätskor inte rinner och att de rinner olika. Några vätskor är mer trögflytande medan and är mer lättflytande.

Varje morgon så startar vi våra dagar med en lässtund. Ibland läser eleverna en bok och ibland lyssnar/läser de en bok från Ugglo. Här kan ni se och höra en morgon hur lugn och skön våra mornar startar:

Hoppas att allt känns ok inför friidrottsdag på torsdag! Viktigt att alla kommer ihåg:
• ryggsäck att bära allt i
• vattenflaska
• matlåda
• bestick
• bra skor
• kläder efter väder
• frukt/smörgås/fika (de behöver fylla på med energi för att orka sporta hela dagen och promenera fram och tillbaka)
Vi hoppas på ☀️

Idag på fredagen så har 1A haft besök av Rubinen som är en av förskoleklasserna. Dom hade önskat att få komma till oss som belöning 🤩 Det vi gjorde var att vi delade i klasserna två och två och sedan fick de tillsammans göra en film i Clips som skulle handla om skolan. Det blev jättebra och något som eleverna önskar göra igen.
Här kommer en av filmerna som gjordes idag.

Nästa vecka v 20

🍀 Alla med: Gör det jag ska

🍀 Fredagsfinal: Pyjamasfredag

Måndag 11/5
Tisdag 12/5
Onsdag 13/5
Torsdag 14/5 Idrott utomhus
Fredag 15/5

2 reaktion på “Veckobrev v 19

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *