Veckobrev v 17

Hej alla elever och föräldrar!

Vilket härligt vårväder vi har haft de senaste dagarna! Härligt☀️

Idag har elever – enligt dom – äntligen fått Minecraft. Vi kommer att använda det som ett lärande och med en pedagogisk tanke. Vi kommer bygga upp olika världar allteftersom med olika uppdrag i de olika världarna. Idag har de fått starta en egen värld där de kommer att få bygga lite fritt och för att få lära sig. Ni föräldrar hemma får styra hur mycket eller när de får bygga eller inte – det är inget måste från skolans håll.

Varje morgon startar vi dagen med tyst läsning i klassrummet. Det är trevligt att se att många sjunker in i sina böcker. Sedan får eleverna skriva bokrecensioner i Book Creator appen. Be ditt barn visa. 😉

I matematiken har vi fokuserat vidare på tallinjen. Det har funkat jättebra.

Oj vad roligt att fler vågar prata mycket på engelska under våra lektioner. Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med serien om Flea och Bug. Vi såg på avsnittet som handlade om mat och frukter. Sedan fick eleverna efter programmet öva på fraserna. Denna vecka övade vi på frukterna🍎🍊🍌🍇🍐

Nu börjar våren verkligen ta både färg och form. Ett återkommande vårtecken är när körsbärsträd går i blom. Under veckans bildlektion började vi titta på de vackra körsbärsträden på skolgården. Sedan var det dags att måla sina träd! 🌸

I svenska i veckan skrev eleverna sagor i skrivpar. Den här gången fick de en färdig början att skriva av.

Sedan skulle de fortsätta sagan med hjälp av varandra. Nästa vecka ska skrivparen återkoppla på varandras sagor. Heja heja! 🍀
Läsuppdraget är nu på sista kapitlet. Läs ordentligt och skriv gärna en kommentar i OneNote. Vi kommer fortsätta med läsuppdrag men vi kommer med ett annat upplägg från och med nästa vecka. Vi återkommer med mer information.

I NTA denna vecka har vi undersökt vilka föremål som är magnetiska eller inte magnetiska. I vår NTA- låda har vi 20 föremål som vi undersöker på olika sätt inför varje uppdrag. Vi började med att prata om vad eleverna visste om magneter. Först började eleverna göra en förutsägelse genom att sorterna föremålen i två grupper. De fick lägga den magnetiska på den ena brickan och den omagnetiska på den andra. Sedan fick de undersöka de olika föremålen. Vi kom fram till att de alla magnetiska föremålen var tillverkade av någon metall. Men vi såg också att det fanns föremål av metall som inte var magnetiska.

På torsdagar fram till sommaren så kommer alla idrottslektioner vara utomhus. Vi kommer inte att byta om i omklädningsrum eller duscha efter längre så därför är det bra om man kommer med oömma kläder och bekväma skor till skolan hela dagen. Det är också bra med en vattenflaska då många blir väldigt törstiga, 💦

Alla med uppdrag🍀: peppa varandra

torsdagsfinal🍀: hatt torsdag 🎩👒

Nästa vecka 18

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Viktigt att lämna in läsuppdraget tillsammans med mappen till Linda eller Mimmi. Hatt torsdag 👒🎩

Fredag- Lov

Trevlig helg! ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *