Veckobrev v 16

Hej på er!

Den här veckan har gått i rasande fart! Det var härligt att komma tillbaka efter lovet och träffa alla glada elever igen. 😀🍀Linda har varit sjuk denna vecka så vi önskar henne krya på sig. Rosie har varit en klippa som arbetat i klassen och vi alla har hjälpts åt och det har funkat jättebra.

I tisdags tränade vi återigen på att skriva meningar. Vi började med att färglägga en bild, sedan fick eleverna skriva tre meningar som passade till bilden. Slutligen fick de montera texten och bilden på ett färgat papper. Fint va?

I matematiken har vi kommit fram till tallinjen. Det är lite klurigt men väldigt viktigt. Vi har tränat på att ange tal på tallinjer som har olika indelningar.

I NTA denna vecka skulle vi undersöka vilka föremål som sjunker och vilka som flyter. Det är lika intressant att se hur aktivt eleverna arbetar under NTA lektionerna och det märks att de tycker det är kul och spännande. Eleverna lade märke till att vissa föremål sjunker snabbare än andra och att vissa föremål som flyter, ligger på vattnet på olika sätt. Varje grupp sorterade och dokumenterade resultaten i ett Venndiagram.

På engelskan lärde vi oss några känslor: happy, sad, angry, sceard, shocked, tired. Eleverna fick sedan göra ett collage med känslorna. Se här på några av de fantastisk fina collagen! ☺️☹️😣😳😢😁

För några veckor sedan var vi ute på jakt efter vårtecken. Då upptäckte flera elever en hel del vårblommor, bland annat tussilago. I onsdags ritade vi tussilago och till hjälp fick man gå in i OneNote/innehållsbibliotek/bild och följa steg för steg målning av tussilago.

Vecka 17
Alla med: Acceptera olikheter
Fredagsfinal: Rosa fredag 👚

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag -Idrott utomhus, ta med Läsuppdrag(kap 24)
Fredag -Nytt läsuppdrag med hem.

Tack för denna vecka, trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *