Veckobrev v 13

Hej alla
Ännu en annorlunda vecka är gjord.
Vi har ungefär halva klassens elever i klassrummen och andra halva hemma. Mimmi har också varit sjuk hela veckan så vi önskar henne krya på sig. Ia har varit en klippa och styrt upp lektioner och vi har hjälpts åt så det har gått jättebra. För oss blir det en utmaning att se till att alla får uppgifter att göra. Jättebra att ni som är hemma arbetar på så mycket ni kan. Lämna in det ni gör under OneNote/inlämning så vi ser vilka som gjort vad. NOMP är också bra att ni loggar in och gör de uppgifter som vi tilldelar er. Det är några som gjort dom och dom har fått extra stjärnor ⭐️ som belöning – heja er.

I klassrummet har alla elever jobbat på bra. Vi har i svenska skrivit faktatext om ett valfritt djur. Det blev en uppgift i flera steg.
1 Välja ett djur
2 Läsa/lyssna på bok i Ugglo om djuret.
3 Välja ut tre fakta om djuret.
4 Starta en KeyNote presentation och göra 4 sidor – första sidan en framsida och sedan tre sidor med de utvalda fakta.
5 Välja ut bilder från boken och lägga in på rätt ställe.
6 Animera och fixa till presentationen så den blir proffsig och snygg.
7 spara som en film.

Vi var ute på NO lektionen och försökte hitta vårtecken.

I matematiken har vi arbetat med ental och tiotal. Skillnad på 14 och 41? Viktigt att man förstår positionerna i tal. Om nollan står framför eller bakom en siffra för det också står skillnad – 04 eller 40.

I engelskan pratade vi om känslor. Alla skulle göra en Piccollage och välja ut fyra känslor ta en selfie när man visar den känslan och skriva den på engelska.

Vi får se hur nästa vecka blir men vi arbetar på och följer alla restriktioner vi får. Är man frisk så är man i skolan. Vi är noga med att man får gå hem vid minsta symptom av sjukdom.

Vecka 13
Alla med: Vara en bra vän
Fredagsfinal: Påsk

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag Idrott utomhus, ta med Läsuppdrag
Fredag Nytt läsuppdrag

Vecka 14
PÅSKLOV 🐥🐣

Ta hand om er alla nu 😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *