Veckobrev v 12

Hej alla härliga 🤩

Vi var på Kulturum i tisdags och fick då lyssna och sjunga sånger av Astrid Lindgren.

Vi har denna vecka tränat och lagt fokus på ”säga förlåt”. Det är så mycket mer än bara ord. Vi har pratat om att man måste visa att man menar förlåt också.

I svenska har vi fortsatt med faktatexterna om sig själva. De har skrivit och gjort jätte fina texter och bilder. Det är så roligt att se att de utvecklas så fantastiskt.
När de illustrerar till sin text så är det viktigt att det man ritar är något från det man har skrivit. Som ni ser så har vi också lagt lite extra fokus på konturer för att bilden ska bli ännu lite tydligare och finare.

Det vi gjorde nu när texterna är klara att de två och två har läst sin faktatext för sin kompis. Kompisen lyssnar noggrant och ska sedan försöka klura ut vilken av faktan som inte var sant. Ibland var det lätt att höra men ibland var det väldigt svårt.
På det här sättet har de nu fått lära känna varandra lite mer än innan.

I matematik fortsätter vi träna på addition med ental och tiotal.

 

I engelska har vi testat ett nytt sätt att träna på färgerna i Quizet. Eleverna fick under denna aktivitet träna både på att samarbeta i mindre grupper och att tillsammans i gruppen komma fram till rätt svar. Väldigt kul! Nästa vecka fortsätter vi att öva i Quizet . 👍😀

Alla med nästa vecka:

🍀 Uppdrag: Vara mig själv

🍀 Fredagsfinal: Rocka sockorna 🧦

vecka 12

måndag:

tisdag:

onsdag:

torsdag: Läsuppdraget tillbaka (kap 20), idrott

fredag: Rocka sockorna🧦⭐️, Nytt Läsuppdrag med hem

trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *