Veckobrev v 5

Hej alla!

Under den senaste veckan har mycket av tiden här i skolan gått åt till att förbereda de elevledda utvecklingssamtalen som vi har nästa vecka. Barnen har fått reflektera över sitt lärande – vad som fungerar bra, vad de känner sig säkra på och vad de behöver utveckla och arbeta mer med. De har svarat på frågor om hur de tycker att de jobbar på lektionerna i klassrummet och hur det har gått med deras IUP-mål. Vi ser framemot att träffa er på tisdag (4/2) och torsdag (6/2) nästa vecka. Håll koll på er tid och kom då – alla samtal går i ett!  Välkomna! ☺️

Vi fortsätter som vanligt med våra morgonrutiner varje morgon för att skapa fokus och öva på vår läsning. Eleverna kommer in i klassrummet och läser sin  bänkbord en stund och när eleverna läst boken får de arbeta i appen Book creator. Eleverna får börja med att ta en bild på framsidan, skriva kort vad boken handlade om och skriva vad de själva tyckte om boken. Vi vill återigen påminna om att det är otroligt viktigt att ni  kommer i tid på morgonen och tänker på att lektionerna börjar 8.30 på måndagar och 8.10 övriga dagar. När många elever droppar in sent så stör det de andra i klassrummet och det blir svårare att skapa en bra start med fokus och läsningen på morgonen för alla.

I No denna vecka arbetade vi vidare med NTA lådan. Vi började med att återkoppla till uppdraget med plastskeden och stålkulan från uppdrag 1 då eleverna fick jämföra en plastsked och en stålkula. Eleverna undersökte föremålen i grupper om ca 3-4 st och sedan i grupperna diskutera vad som var lika och vad som var olika. Vi pratade om skeden och stålkulan var fast eller flytande ämnen? Denna vecka fick eleverna sortera flera olika föremål utifrån färg och form. 

Vi vill återigen påminna er om att både skola och fritids har stängt den 10 februari för studiedag . 🍀

Nästa vecka:

🍀Alla med-uppdrag: Våga prova

🍀Fredagsfinal: multiplikationsfredag ✖️🤔

Vecka 6:

Måndag:

Tisdag: Utvecklingssamtal 1a + 1b i respektive klassrum

Onsdag:

Torsdag: Idrott + Läsuppdraget (kap 15) tillbaka till skolan!
Utvecklingssamtal 1a + 1b i respektive klassrum

Fredag: Nytt läsuppdrag med hem! Multiplikations fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *