Veckobrev v 4 ☀️

Hej!
Fredag igen! Veckan har gått väldigt fort och vi har hunnit med en massa saker.

Börjar med att påminna om skridskor på tisdag 28/1. Alla ska ha med sig bra kläder – jacka, termobyxor/overall, vantar, hjälm och skridskor. Skridskor finns att låna om någon saknar men fråga gärna de ni känner om ni får låna denna dag.
Alla får ta med någon frukt eller macka och något att dricka denna dag. Vi kommer till skolan och äter lunch efter vi har åkt.

Eftersom utvecklingssamtalen är snart så stort fokus ligger på att utvärdera förra målen och tänka vad som gått bra och vad som gått mindre bra. Alla gör berättelser i svenska och filmer i engelska och alla arbetar på väldigt bra. Alla elever ser fram emot sina samtal så vi önskar att alla ni föräldrar kommer med härlig positiv energi och öppna frågor så ni hjälper era barn att berätta om sin skola. 🤩

i matematik håller vi på med begreppen hälften och dubbelt – väldigt klurigt! Prata gärna och visa olika exempel på detta hemma också. Vi har också arbetat med geometriska figurer och kroppar + månghörningar.

NO NTA lådan har barnen börjat med. NTA lådan kommer från Naturskolan som kommer från Sigtuna Kommun som är en fantastisk verksamhet. De erbjuder dela olika lådor med olika projekt för olika årskurser – som åk 1 har en låda där man arbetar med fast eller flytande. Man både läser och gör praktiska experiment. Längre fram får man åka till deras verksamhet och där utföra experiment och utflykter.

I svenska så skriver vi berättelser.
Nu börjar vi prata om riktiga mottagare och att deras texter ska läsas av andra och visas upp. De ska också få spela in när de läser sina texter så det blir flera steg i detta projekt. Alla har fått välja själva vad de vill skriva om och nu börjar de bli klara och då hjälper vi eleverna med återkoppling så de får en chans att förbättra – om de vill. Spännande att se dessa klara sen.

Idrott: Jessica hade återigen planerat in en fantastisk idrottslektion. Innan lektionen börjar går idrottsläraren igenom lektionensmål, vilka material de kommer att använda samt nya ord och begrepp. Fråga ditt barn vad åla och addera betyder. 🙂

Nästa vecka:

🍀 Alla med-uppdrag: Deltar aktivt på lektionerna

🍀 Fredagsfinal: Blå fredag🧢👔👖

Vecka 5:

måndag:

tisdag: skridskor, extra matsäck med om man vill

onsdag:

torsdag: IDROTT + Läsuppdraget (kap 14) tillbaka till skolan!

fredag:  Nytt Läsuppdrag med hem! Blå fredag💙

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *