Veckobrev v 50

Hej allihopa!
Veckorna går fort och snart har en hel termin gått. Det är full fräs mot jullovet och blott en vecka kvar. Vi kämpar på!

För att alla kapitel i läsboken ska räcka under vårterminen så har vi en paus från den nu. Men viktigt är att inte läsningen tar paus!
LÄS VARJE DAG. Hitta en rolig, spännande bok och läs tillsammans hela lovet. Man får inte ha jullov från läsningen 🙂

Idag startade vi dagen med att hela skolan var och tittade på när förskoleklasserna var luciatåg. Det var en alldeles fantastisk och härlig morgon precis som alla andra dagar varit under december månad.

Vi har också idag på eftermiddagen besökt Valsta kyrka. Vi har ju på SO:n läst några berättelser ur bibeln och idag fick vi höra det vi läst berättat av prästen Mikael. Han visade och berättade om kyrkan, Jesu födelse och vi fick titta på julkrubban.

I tisdags firade vi Nobeldagen med en fantastisk Nobellunch på skolan. Vi bjöds på kycklingfilé med bearnaisesås och rostade potatisklyftor. Mumsigt😋. I klassrummet pratade vi mycket kring Nobeldagen.  Årskurs 7 hade förberett en liten föreläsning om Nobeldagen. De var väldigt duktiga och våra elever satt väldigt uppmärksamt och lyssnade.

Sedan fick eleverna komma på egna uppfinningar. Se bild nedan. 😉


I matematiken har vi denna vecka arbetat vidare med 10 kompisarna, vill man öva mer kan man använda apparna NOMP och 10- kompisarna. Fråga ditt barn :).

På idrotten denna vecka övade hela årskurs 1 på polonäsen. På skolavslutningen ska alla elever i hela skolan dansa polonäsen tillsammans. Det ska bli spännande.

I svenska har vi skrivit klart våra julsagor, sedan var det dags för eleverna att återkoppla på varandras texter. Skrivparen fick börja med att läsa varandras texter, därefter fick eleverna fundera ut vem som var huvudperson, vilket problem som uppstod, hur lösningen blev och sist men inte minst om berättelsen hade ett slut. Vi kommer att fortsätta nästa vecka med återkoppling. 

Våran härliga Nisse har varit på språng igen denna vecka med härliga uppdrag och massa busigheter. Ett av uppdragen var att Nisse önskade att våra elever ritade ett av hans favoritdjur som var pingvinen. Så detta blev veckans bilduppgift. Se nedan.

Torsdagen den 19/12 är det skolavslutning. Eleverna börjar som vanligt kl 8:10. Skoldagen slutar redan 10.00 då fritids tar över.

Nästa vecka:
Måndag: 
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Avslutning
Fredag: JULLOV

Ha en härlig helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *