Veckobrev v 49 🤶🏼

Allt är så spännande nu i skolan. Varje dag har nissen varit i klassrummet och lämnat meddelanden och ätit olika saker.

Han lämnar kort på olika elevers platser med uppdrag – det har varit att komma på ett nytt namn till nissen, han ville inte heta Nisse nr 47, alla har fått skriva önskelista som vi ska skicka till tomten, idag fick vi leta efter 10 bilder på Nisses kompisar som var gömda i klassrummet.

I svenskan håller vi såklart på med att skriva en julsaga.
De får slå en tärning för att få huvudperson, problem och hjälpare. Det svåra är sen att få ihop sagan med början, mitten, slut och att hålla röda tråden i sagan. De är väldigt duktiga på att skriva och komma på handlingar så det ska bli väldigt roligt att få läsa de färdiga sagorna sen.

 

I matematiken har vi kommit fram till 10-kompisarna. Det är lite klurigt men väldigt viktigt! Vi kommer behöva träna mycket på det här och det är något som ni gärna får träna på hemma – ju säkrare de blir på det här desto enklare blir de svårare talen sen.

I NO har vi börjat arbeta med olika djur – alla elever blev indelade i olika grupper och fick 12 bilder/grupp på olika djur. Dessa djur skulle sorteras så som de själva ansåg passade. Nästa vecka fortsätter vi med att sortera och klassificera djuren.

På tisdag är det Nobeldagen då bjuds det på Nobellunch i matsalen. Om man vill får man gärna klä sig extra fint den dagen!🎩👞👗

Vi vill påminna er föräldrar med barn på fritids att på torsdag 12/12 stänger fritids kl 16:00. 

Vi skulle uppskatta att alla kollar upp kläderna i VEMS- lådorna som står vid fönstret i hallen där eleverna hänger av sina ytterkläder. Det finns mycket kläder där som behöver hitta hem☺️

På idrotten hade Jessica i torsdags planerat in  ”Tomtesmyg” 🎅🏼som verkligen uppskattas av våra elever. Det går ut på att eleverna ska gömma sig bakom de olika redskapen och några elever i taget ska kunna berätta vad redskapen heter som eleverna gömmer sig bakom.  Be ditt barn berätta!

Vi kommer inte att skicka med någon läsuppdrag denna vecka! Mer information kommer nästa vecka. 🤗

Nästa vecka v.50

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:  Idrott

Fredag:

 

Trevlig helg önskar Mimmi, Linda, Ia och Rosie. 🍀⭐️☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *