Veckobrev v 47

Hello again 🤗
Idag har vi haft äran att ringa till en faster som bor i London. Det blev ett spännande samtal och eleverna tyckte det var så roligt. Vi var både 1B och 1A tillsammans så vi var många som fick ta del av samtalet.
Frågorna var om vädret, mat, bilar, arbete, tiden och om hon kommer bo kvar eller flytta.
Vi tackar Elisabeth.

Svenska: Eftersom kapitlet alla har läst under veckan handlade om Olle som bytte ut vokalerna i sången imse, vimse spindel så ha vi tränat och pratat om just vokaler.

Vi är bara i starten av att dela upp alfabetet i konsonanter och vokaler. 9 vokaler 20 konsonanter.

Matematik: Nu arbetar vi med olika talfamiljer och denna vecka har vi fokuserat på 6-familjen. Vilka tal blir tillsammans 6?

Idrotten: Denna vecka var målet ”att röra dig på olika sätt”

På lektionen var det sex st stationer som alla gjorde. Det var allt från att hoppa tjuvhopp, kullerbytta, hjula till att hänga i lianer.

Vi har tystzon i omklädningsrummen och det har varit jättesvårt innan men idag så var det super – alla hade ordning på sina kläder, bytte om och hjälpte varandra – utan att prata. Anledning till att vi har valt detta är för att det är fruktansvärd dålig akustik och man får ont i öronen.

Bild: På bildlektionen började vi lite med julen. Samtidigt som vi hade bild så kombinerar vi med lite matematik då det var  träning i att använda linjal, rita och klippa cirklar. ⭕️


Nästa veckas Alla Med
🍀 Hälsa på någon du inte känner
🍀 BlackFredag 👣🎩🕶♟🖤

Nästa vecka v 48

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: IDROTT, ta med läsuppdraget
Fredag: Nytt Läsuppdrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *