Veckobrev v 46

🍁🍂 Hej

Då var det fredag igen! Eleverna har arbetat flitigt och hunnit med en hel del denna vecka.

I engelska har vi tittat på ”Pick a colour” del 5 som handlade om kläder denna vecka. Eleverna övade på fraserna; what are you wearing? Och då svarade den andra kamraten; I am wearing…

I svenska har vi denna vecka övat på att skriva meningar igen. Denna gång tränade vi på att skriva bokstavsrace då första meningen skulle börja på A, nästa på B…osv. Vilka fantastiska meningar våra elever har skrivit, bra jobbat! Heja er!🤩

På NO:n  har vi lärt oss svampens delar.

 

Det vi gjorde för att befästa kunskaperna om svampar så började vi med att titta på ett par filmer om svamp, sen läste vi tillsammans ur vår NO-bok och sedan fick eleverna en övning i OneNote där de fick jobba tillsammans för att klura ut svampens olika delar. Vi avslutade sedan tillsammans med att gå igenom allt.

Idag fortsatte vi med Mattespelet, vilket är mycket uppskattad av eleverna! Några hade levlat och det märks att eleverna hinner räkna fler uppgifter för varje gång! Bra kämpat alla i årkurs 1👏. Vi vill gärna att ni går in med era barn och tittar.

Alla med uppdraget denna vecka handlade om att eleverna skulle lära känna en vuxen. Här på skolan har eleverna under veckan berättat att de ställt frågor till pedagogerna på skolan, även föräldrar som varit på besök. Har ni fått några frågor denna vecka utöver det vanliga? Svara gärna på kommentarsfältet!👍

På bildlektionen i veckan har vi arbetat med kalla och varma färger. Visst blev de fina?

Nästa veckas alla med uppdrag blir; vårda språket och fredagen avslutar vi  med blommig fredag.🌸

Nästa vecka v 47

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:  Ta med läsuppdraget + idrott

Fredag: Nytt läsuppdrag

Trevlig helg önskar Linda och Mimmi. 👋🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *