Veckobrev v 45

Hej alla

Laddade efter lovet och massor med roliga idéer och saker att göra.
Igår på idrotten tränades det som vanligt massa roliga saker här kommer bilder:

Vi håller på med skolverkets bedömningsstöd i svenska och matematik. Detta ger oss en klarare bild över elevernas kunskaper och kan då fokusera på rätt uppgifter.

I svenska har vi skrivit tokiga sagor. Det är svårt att skriva meningar med punkt och stor bokstav. När vi gör dessa sagor så får de hjälp med att höra och se meningar och på ett konkret sätt kan visa och lära.

I matematik fortsätter vi med addition och subtraktion.

i SO har vi pratat om vänner och om att inte vara vänner. Vi har läst ur SO-boken och diskuterat utifrån vår situation på vår skola. Alla är väl medvetna om att det är viktigt att vara snäll och se sina vänner. Vi tycker att vi i klasserna har fått en härlig stämning och kompisar som bryr sig om varandra. Vi arbetar aktivt med värdegrunden varje dag och det är skönt att det ger resultat.

Eftersom vår skolgård är mycket begränsad det här året pga bygget så har vi gjort en rejäl skolgådssatsning. Vi har delat upp förmiddagsrasten på två olika pass så att inte alla klasser ska vara ute samtidigt på gården. Vi har två personal, Alexander och Petter, som är ansvariga för rastaktiviteter. Varje dag styr dem lekar där barnen kan delta. Vi får ett schema varje vecka så vi kan presentera rastlekarna för klasserna. Vi har alltid en vuxen på fotbollsplanen som delar in lag och dömer. Vi har extra många vuxna ute på gården. Den här satsningen har verkligen blivit bra tycker jag. Barnen uppskattar de vuxenstyrda aktiviteterna och konflikterna upplever vi har minskat.
Så här såg veckans aktiviteter ut:

  • Nästa veckas alla med-uppdrag: Lär känna en vuxen!
  • Fredagsfinal: Discofredag 

Nästa vecka v 46
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Ta med läsuppdraget + IDROTT
Fredag:
Nytt läsuppdrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *