Veckobrev v 43

Hej!

Vilken härlig vecka vi haft!🍀⭐️Våra fantastiska elever har arbetat flitigt denna vecka och nu väntar ett välförtjänt höstlov! Vill även påminna att på måndag den 28/10 har fritids stängt.

Under veckan har vi pratat om FN dagen och om barnkonventionen.
Igår var det FN- dagen och då kom 4 st åk 7 som hade förberett en liten föreläsning om FN. De var väldigt duktiga och våra elever satt väldigt uppmärksamt och lyssnade. Efter det samlades sedan hela skolan i matsalen för en storsamling där åk 7 berättade lite närmre om FN.

Denna vecka hade idrottsläraren Jessica planerat in en härlig lektion som bestod av tre olika lekar, cowboydansen, zombiekull och spökmuren. Målet med lektionen var att ”följa regler”. Slutet av lektionen fick eleverna utvärdera målet med lektionen. Jessica talade även om att alla har ett eget ansvar att själva tänka på att göra rätt. Be ditt barn berätta hur utvärderingen gick till 👍🏻👎🏻😉.

I matematiken har vi hunnit med massor denna vecka. Vi har tränat på att uppfatta ökning respektive minskning. Vi har även hunnit jämföra och se skillnader i subtraktion.

När det gäller läsuppdraget vill vi lyfta fram att vi tycker eleverna och ni gör ett fantastiskt jobb där hemma. Barnen som läser kapitlet flera gånger gör fina framsteg och läser uppdraget med bra flyt. Vi vill också påminna er att fortsätta kommentera hur det går för era barn när ni läser hemma.⭐️ Vi kommer inför nästa vecka ha en läsutmaning ”Läsbingo” som innebär att eleverna läser antingen i Läsuppdraget eller i en annan valfri bok och sedan kryssar för rutan. Samla gärna in så många kryss som möjligt! Ni kommer att hitta ” Läsbingo” i One Note under fliken ”Läsuppdrag”.

I svenska har fokus varit att skriva en berättelse. Målet är att hålla röda tråden och att ha en början mitten och slut. Som ni redan vet fick eleverna ett brev från Fröken Pumpa som behövde hjälp att lösa ett problem. Eleverna löste problemet galant💫och Fröken Pumpa fick tag i sin nyckel. Sedan fick eleverna spinna vidare på sagan…vad hände sen? Kommer Fröken Pumpa iväg till sitt hemliga ställe? Fokus var att skriva meningar med stor bokstav som slutade med punkt.

Halloween fredag idag bjöd på många läskigheter!  👻🎃🧛‍♀️ Det är så härligt med alla våra fredagsfinaler !

Sigtuna Kommun, Kultur och fritid har skickat tips om vad man som barn kan göra på höstlovet nästa vecka, klicka på länkarna nedan.

Veckans stjärnor v.45 vecka blir Victoria i 1a och Hawokiin i 1b. Lycka till ⭐️

https://www.sigtuna.se/sv/Kultur–Fritid/Hostlovet-2019/

https://www.facebook.com/events/494977774427888/

V. 44 HÖSTLOV 

🍀Alla Med (v.45): prova en ny rastaktivitet.

🍀Fredagsuppdrag: Grönfredag 💚

v.45

Måndag –

Tisdag –

Onsdag –

Torsdag – läsuppdraget tillbaka till skolan, Idrott!

Fredag – Grön fredag, läsuppdraget med hem.

 

En reaktion på “Veckobrev v 43

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *