Veckobrev v 41

Hej!

Så var även denna vecka slut och den har precis som alla andra veckor varit väldigt innehållsrik och vi övar och lär oss hela tiden🍀.

Idag var det rosa fredag 💗. Det är verkligen härligt med våra fredagsfinaler. Barnen uppskattar verkligen dem och även vi vuxna på skolan är med. Alla med är ett värdegrundsarbete som vi har arbetat med några år på Steningehöjdens skola. Vi har varje vecka ett uppdrag och veckan avslutas med en fredagsfinal. Då klär vi oss efter olika teman och givetvis efter fri tolkning. 😉⭐️

I matematiken har vi i veckan arbetat med symbolerna + vid addition och –  vid subtraktion. Vi har fortsatt prata om begreppen antal, fler och färre.

I svenskan har vi denna vecka skrivit en gemensam saga utifrån ett tärningsspel. Vi delade in oss i två olika grupper i varje klass och varje grupp fick slå träning om vilken huvudperson, vilket problem, lösning och vilket slut sagan skulle sluta med. Eleverna var fantastiska på att skriva sagor. 👏🏼

På idrotten var det ”tunnelkull” och olika stationer denna vecka. Eleverna tyckte att det var riktigt kul. 

I veckan har vi läst om träd i No- boken och lärt oss trädets delar. Stam, grenar, kvistar, rötter och krona! Vi har då arbetat i vår årstidsbok i Book Creator. Nästa vecka ger vi oss ut i skogen på trädjakt. 🌳🌲

Vi har denna vecka även börjat arbeta med läsförståelsen i ” Trollboken” som ni hittar i OneNote, be ditt barn berätta🍄.

I engelskan har vi övat på ”my family”. I avsnitt 2 i Pick a colour som handlar om familj. Barnen gillar detta program för det är lärorikt och roligt.

 

Titta gärna hemma: 

Nästa vecka är våra nya veckans stjärnor Mathilda i 1A och Alexander i 1B. Nästa veckas alla med-uppdrag: Hålla rent omkring dig!

Håller tummarna för att vi får några goda exempel på genomfört uppdrag hemifrån också!

🍀 Fredagsfinal: vit fredag👨🏻‍🦳🥼🥋

Nu är det full fart mot höstlovet v.44, bara två veckor kvar! Heja alla höjdare i 1A och 1B!🌟🍀😍

vecka 42:

måndag:

tisdag:

onsdag:

torsdag: idrott,  Läsuppdraget med tillbaka

fredag: Nytt Läsuppdrag med hem! vit fredag👨🏻‍🦳

Ha en toppenhelg!🍂önskar Mimmi och Linda!

6 reaktion på “Veckobrev v 41

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *