Veckobrev v 40 🍁🍄

Hej alla glada

Som vanligt så har veckan gått i rasande fart och vi har hunnit arbeta massor😀 I måndags sprang vi skoljoggen, bra kämpat alla fantastiska elever i årskurs 1! Vi är mycket stolta👍🏼. ⭐️

Ettorna sprang totalt 177 varv!!!

I SO har vi pratat om varför vi går i skolan, vem som bestämmer i skolan och hur vi alla ska trivas och må bra. Vi har även haft årets första klassråd där vi bland annat pratade om sådant som kan bli bättre på skolan, önskemål och frågor som sedan ska lyftas på elevrådet. Vi har dessutom lottat vi ut två elevrådsrepresentanter. I årskurs 1A blev Thiago ordförande och Tilde reserv, i 1B blev Mila ordförande och Alexander reserv.

I veckan var vi läst om hösten i NO- boken och gjort en årstidsbok i Book Creator. Kika gärna tillsammans med ditt barn och låt ditt barn berätta! 😉

På bildlektionen har vi denna vecka gjort bildmappar. Eleverna fick dekorera sina bildmappar på ett personligt vis där ska de förvara sina bildarbeten i.

I matematiken har vi denna vecka arbetat med likhetstecknet och olikhetstecknet ( inte lika med). Vi har jämfört antal föremål och pratat om begreppen fler än , färre än, flest, lika många och olika många.

På svenskalektionen har vi börjat arbeta med sagor – början, mitten, slut.  Vi började med att vi lyssnade på en saga gemensamt. Efter det så satt vi i grupper och pratade om vem som var huvudpersonen, vad problemet var i sagan, lösningen blev. Sist men inte minst fick elever tillsammans diskutera sagans slut. Vi kommer nästa vecka att arbeta vidare med sagor.

På idrotten fick eleverna träna på grundformerna. Se filmen:

Nästa vecka är våra nya veckans stjärnor Mira och Isabelle.

🍀Nästa veckas Alla med-uppdrag: lär dig tre nya namn.

🍀Fredagsfinal: rosa fredag💗

Nästa vecka v. 41

Måndag 7/10 

Tisdag 8/10 

Onsdag 9/10

Torsdag 10/10 Idrott, läsuppdrag till skolan📕

Fredag 11/10 Nytt läsuppdrag med hem, fredagsfinal:  rosa fredag💗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *