Veckobrev v 20

Hej!

Då var det redan fredag igen! Det har varit en bra vecka här på skolan. Eleverna har arbetat flitigt😊

Den här veckan har mycket tid gått åt till att förbereda inför utvecklingssamtalen. Nästa fredag (17/5) är det dags för utvecklingssamtal för halva blåa gruppen. Idag har eleverna utvärderat skolämnen och sin sociala kompetens. Nästa vecka ska vi sätta upp mål och öva innan det är dags för att berätta för er hur det går på skolan. Varmt välkomna!🍀

I svenskan har eleverna börjat läsa lite enklare böcker på egen hand! 📚Det har gått riktigt bra, heja förskoleklass eleverna.👍🏼

Veckans bokstav var bokstaven Ff, eleverna har varit fantastiska på att komma på ord på bokstaven.

Den 21/5 är det Friidrottsdag! Vi kommer att vara i Midgårdsvallen hela dagen och skolan står givetvis för lunchen.

I matematiken har vi börjat prata om dubbelt och hälften. Vi kommer att arbeta vidare med dessa begrepp för att utveckla förståelsen genom praktiska övningar. Vi har också arbetat vid flera tillfällen i Vector. Som vi tidigare redan skrivit är Vector ett träningsverktyg för tidig matematikinlärning för eleverna. Tanken är att eleverna under 8 veckor övar sina matematiska färdigheter och tränar sitt arbetsminne 30 minuter om dagen.🍀

Onsdagen den 22/5 åker vi till Skånelaholms slott. Vi kommer att bli upphämtade av en buss utanför skolan. Matsäcken står vi för denna dag men en frukt och vattenflaska går bra. Föräldrar är välkomna att följa med😊 Mer information om utflykten kommer nästa vecka.

Den 5/6 är det Giraffdagen 🦒. Under förmiddagen kommer alla på skolan att samlas för att spela schack. 

Skolavslutningen är tisdagen den 11/6 kl 18.00. Eleverna samlas 17.30 i klassrummet, medan föräldrarna tar plats i idrottshallen. Mer information kommer.

Vecka 20 

Måndag:  ny bokstav

Tisdag:

Onsdag: idrott

Torsdag:

Fredag: bak och framfredag

Trevlig helg önskar Mimmi och Linda.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *