Veckobrev v 16

Hej alla 🍀

Redan påsklov!

Denna vecka startar vi med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Klicka här för att läsa brevet!

Den här veckan har vi pratat om att vara generös.

Vi har arbetat intensivt med Vektor – matematikappen där alla tränar på sin nivå. I svenska loggar alla in på sitt egna konto på LexiaProvia där vi pedagoger har tilldelat övningar till alla på sin nivå.

Under fredagen har vi nu också börjat med appen Showbie. Det är en app där vi pedagoger tilldelar olika uppgifter, länkar eller bilder som barnen då får till den Ipaden som de arbetar på. Idag fick de ”steg för steg” instruktioner på att rita en bil eller en enhörning. En annan uppgift är quizlet där man övar olika bilder, ord och/begrepp på 8 olika sätt.

Under dagen idag har vi städat och plockat ner saker från väggarna – alla har hjälpt till. På gården har det kommit grävmaskiner för att starta arbetet med att få upp den nya klätterställningen. Mycket spännande att titta på:

Som ni säkert har märkt hemma så har vi påskpysslat på många olika sätt under veckan som alla fick ta med hem idag. 🐣

Nu går vi på ett skönt påsklov men veckan efter det är det följande:
Måndag: Stängt – Annandag Påsk
Tisdag:
Onsdag: idrott
Torsdag:
Fredag: Alla med: Att prata om känslor, Rosa fredag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *