Veckobrev v 13

Hej på er! ☀️

Ännu en vecka till har nu passerat och nu är det vår på riktigt. Veckan har varit full av olika roligheter förutom veckans bokstav, matematik och alla andra spännande ämnen och saker vi gör alla dagar 🍀.

I veckan började vi med knasiga meningar i svenskan. Eleverna slår tärningen och ser vilken mening det blir som ska skrivas. Vi har pratat om vad en mening är, att det börjar med en stor bokstav och slutar med en punkt. Vi har som vanligt illustrerat till våra meningar. Eleverna ritar först med en penna som de sedan färglägger med färgpennor sist men inte minst färglägger eleverna bakgrunden med kritor😊.

Vi har i veckan pratat mycket om rastkompisar. Oavsett vem man får som rastkompis så ska man hålla ihop hela rasten och prata med varandra om vad man vill göra på rasten. Varje halvtiorast finns det en veckans lek på skolgården som en vuxen håller i. Vi ser att denna aktivitet är rätt populär bland våra förskoleklasselever.

Vi har fått en ny idrottslärare som heter Jessica. På onsdagens idrottslektion fick eleverna börja med att sitta i en ring och Jessica presenterade sig själv för våra elever sedan lekte vi två olika lekar som hette ”redskapstopp” och ”tomtesmyg”. Be ditt barn berätta 😊 

På tisdag ska blåa gruppen för sista gången besöka biblioteket på kulturskolans bokäventyr. Bra om alla är på plats i tid på morgonen, vi tar bussen ner till Märsta centrum. Vi blir tillbaka på skolan strax innan lunch.

I torsdags var vi med om något oerhört roligt och spännande. Vi har blivit en ADS skola (Aplle Distinguished School). Vi är en av fyra skolor i Sverige som fått denna utmärkelse. Vår maskot Sky var såklart på besök. Eleverna bjöds på äpplen🍎 och äppelcider.

Nästa vecka:
Måndag: ny bokstav
Tisdag: blåa gruppen åker till biblioteket
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg allihopa! Önskar Mimmi och Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *