Veckobrev v 11

Hej
Idag har vi avslutat med en härlig teater på Kulturum – Cirkus Finemang. Vi var med och sjöng och tittade. Ett härlig avslut på veckan.

Under 2 veckor har vi haft två tjejer från åk 8 som gjort sin PRAO hos oss. De har fått vara med oss i verksamheten i skolan. Alla ritade en teckning idag och sa hejdå – det har varit roligt och givande att få visa upp vår verksamhet och få deras stöttning,

Med vårat arbete kring bokstäver, ljud och ord så har vi arbetat med bilder. Barnen har haft som uppgift att hitta ord som låter lika i slutet, början eller kanske i mitten. Vi har också byggt som kedjor med ord som lika.

På idrotten har det varit en hinderbana.

Nästa veckas alla med-uppdrag är ”att ta eget ansvar”. Skriv en kommentar här på bloggen om någon av våra höjdare visar prov på detta hemma under kommande vecka. Vi startar som vanligt upp arbetet på måndag.

Den torsdag den 21/3 är det DownSyndrome dagen och det kommer vi uppmärksamma genom att vi har olika strumpor på fötterna – vi kommer Rocka Sockorna!

”Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle!

FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom.”
Vi kommer på torsdag prata om detta och vad det innebär. En viktig del i vårt värdegrundsarbete på skolan. Vår fredagsfinal nästa vecka kommer vara att rocka sockorna då vi arbetat med det dagen innan. Vill man rocka på den riktiga dagen (torsdagen) så går det såklart också jättebra!🍀

(rockasockorna.se)

Vi måste påminna igen om att ingen ska ta med någonting hemifrån förutom extra kläder och frukt. Det har tyvärr visat sig igen att vissa elever har saker (godis, tuggummi, pennor och leksaker) i sina väskor och jackfickor. Det som händer är att de i hallen och ute smyger och tar fram och visar vissa och det skapar orättvisa och osämja.

Det kommer vara ett föräldrasamråd på onsdag den 20 mars klockan 17.30-18.30.

Nästa vecka:
Måndag:
Tisdag: blå grupp till biblioteket
Onsdag:
Torsdag: rocka sockorna
Fredag rocka sockorna 🍀
 

En reaktion på “Veckobrev v 11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *