Veckobrev v.46

Hej alla föräldrar och elever!

Här i skolan flyter arbetet på bra. Vi tycker att förskoleklasseleverna kämpar på för fullt.🤗

Som ni redan vet arbetar vi med en ny bokstav varje vecka, denna vecka har vi arbetat med bokstaven Rr. Vi skriver Rr ord gemensamt på appen skolstil2 som är utrustad med ljudande tangentbord och talsyntes. På så sätt kan skrivandet utgå från vad eleverna vill uttrycka och inte vad de förmår att skriva ner. Därefter får eleverna varsin lapp med Rr ord som de ska ringa in. Sista uppgiften är att rita 2-3 saker av de orden vi samlat på pappret. Då ska man rita och förlägga så fint man kan, eleverna är otroligt duktiga på det. Här nedan kan ni se en del av elevernas fantastiska bokstavsarbeten.

Nästa vecka är en nybokstav, håll utkik på kommande bokstaven på bloggen under sidan ” veckans bokstav” . 

Både skolans specialpedagog Lisa och vi vill tipsa er om en filmen ”Hitta läsningen” som handlar om den första bokstavs/ljudinlärning och vad man som förälder kan göra.
Den finns även i kortvariant på både engelska, persiska och arabiska och några fler språk…

Klicka på länken nedan och se filmen😉

http://www.kodknackarna.se/startsida/kod-knackarnas-material/hitta-lasningen-sa-hjalper-du-ditt-barn-att-lyckas-med-ljud-och-bokstaver/

Denna vecka gick simningen jättebra. Nästa vecka är det sista gången vi simmar.🏊🏻‍♂️🏊🏻‍♀️ 

Vi vill påminna er som inte har svarat på skolinspektionens enkät att svara på enkäten så fort ni kan. Enkäterna fick eleverna med sig hem i fredags. 

Trevlig helg!

2 reaktion på “Veckobrev v.46

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *