Veckobrev v.40

Hej allihopa

Vi är redan inne i oktober månad och hösten syns tydligt med alla vackra färger i naturen!
Härligt nu är alla samtalen gjorda. Det har varit trevligt att träffa er och prata med er kring era barn. (Ni som varit sjuka kontakta oss så får vi boka in en ny tid).
Denna vecka har vi fortsatt arbeta med matematik och svenska i våra stationer. I matematiken har eleverna fått arbeta med diagram. Eleverna har fått räkna föremål och måla i ett diagram. Vi samtalade och jämförde även de olika antalen med hjälp av diagrammet. ” Vad finns det flest av?”, ” Vilka finns det lika många av?”.
I svenskan har vi arbetat med långa ord och korta ord. Vi pratade mycket kring att det är antalet bokstäver i orden som avgör om ordet är långt eller kort. För att göra det ännu tydligare satt vi först ihop händerna och drog sedan isär händerna och stannade så fort vi sagt ordet klart. Då hade eleverna ett avstånd som symboliserade ordets längd. Sedan jämförde vi orden som jag skrev på pappersremsor med begynnelbokstäverna precis rakt under varandra.

Idag hade vi en härlig dag på skolan ” Giraffdagen”. Vi delade upp oss i olika grupper och gick ut i skogen med våra faddrar (årskurs 7). Där hade vi ” Natur Bingo” som innebar att eleverna fick tillsammans leta efter olika natur föremål. I matsalen fick eleverna höra på en mysig saga. Sista uppdraget var att samla varsin sten som de sedan fick måla i gemensamt tema.
Till lunch åt vi korv med bröd och drack varm saft ute på gården. Dagens höjdpunkt var nog ändå att skolans maskot Sky kom och besökte oss ute på skolgården. 🦒

Nästa vecka börjar vi med rastkompisar. Som innebär att alla elever i klassen kommer bli indelade i mindre gruppen om fyra. Varje grupp leka med varandra under en veckas tid. Syftet med rastkompisar är att träna på att leka med olika kompisar och hitta på nya lekar/aktiviteter. Det fyller också syftet med att alla har någon att vara med och ingen känner sig utanför. Vi har pratat om att man bara ska leka med sina rastkompisar och har man gjort det får man en guldstjärna efter rasten som vi lärare håller koll på. Efter 100 stjärnor får klassen en belöning⭐️. Heja alla elever!

Nästa vecka fortsätter vi med vår svinntävling på skolan. Som innebär att vi inte slänger maten utan den klass som slänger minst mat kommer få en överraskning. Tävlingen varar oktober ut.

Fortsätt att gå och cykla till skolan!

V. 41

Måndag: Besök av flourtanten, veckans bokstav S.

Tisdag:

Onsdag: Simning

Torsdag:

Fredag:

 

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *