Veckobrev v 42

Hej!
Så var det dags för ännu ett veckobrev. Dagarna går så fort, vi har mycket att göra under veckan och plötsligt är det fredag igen.

Veckan började med en höstvandring på naturskolan. Vi promenerade hela dagen i skogen och gjorde upp en eld och grillade korv till lunch. Målet med dagen var att se hur naturen ändras efter olika årstider och vad som händer nu när det blir kallare och mörkare. Varför ändrar även färg tex?

Vi har börjat att låta eleverna ska få bli mer involverade i bloggen. Varje vecka ska en grupp från varje klass göra ett blogginlägg där dom berättar något om veckan som dom själva väljer:

Varje år i samband med FN-dagen tittar vi närmare på barnkonventionen. Eleverna fick i veckan arbeta i mindre grupper med ett projekt som handlar om ” uppdrag skolväg”. De började med att titta på några korta filmer om barns vardag med varierande resväg till skolan i andra länder. Sedan fick de tillsammans komma överens och välja ut ett av barnets resväg till skolan och jämföra med deras egna resväg till skolan. Eleverna fick börja med att skriva manus och genom muntlig presentation presentera detta genom greenscreen och sedan redigera i appen IMovie. Väldigt kul, intressant och lärorik uppgift som bland annat handlar om barns rätt att må bra, få gå i skolan, att bli lyssnad på och att få leva i trygghet med mera.

Matematik- Vi forsätter att träna på uppställningar för fullt. Vi repeterar addition och även subtraktionsuppställningar med växling. Vi har också startat återigen upp ”Mattespelet” med klassen. Det är ett roligt sätt att träna just färdighetsträning. Spelet består av olika världar. Man startar i lejonvärlden och tar sig vidare till sköldpaddavärlden. Man ”levlar” upp till nästa nivå så fort man har klarat av en nivå. För att levla upp måste man ha alla rätt på nivån man befinner sig i. Man har 4 minuter på sig att utföra uppgifterna. I klassrummet sitter världarna med de olika nivåerna uppe på väggarna så att man alltid ska kunna se vilken nivå som är nästa för en själv.

Idrott nästa vecka:
Vecka 43
Måndag: Dans
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag: Ta med läsuppdraget till skolan, Föräldramöte 17:30
Fredag: Slöjd och nytt läsuppdrag med hem (kap 7)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *