Veckobrev v 40

Hej

Ännu en vecka med fint samarbete, fokus och glädje. 🍁 Hösten är verkligen här med besked. Det är kallt och regnigt blandat med lite sol. Eleverna behöver kläder till alla olika väder. ☔️💨🌥

På NO:n arbetar vi med vår experimentlåda ”Förändringar”. Varje vecka är uppstyrt med ett tydligt mål. Sedan följer en funderaruppgift där eleverna funderar tillsammans och delar med oss av funderingarna i helklass. Sedan är det dags för själva utförandet av experimentet. Avslutningsvis dokumenterar vi våra resultat och förklaringar med bild och text. Mycket uppskattat av eleverna 🧪. Den här veckan fick eleverna träna på att beskriva skillnaden mellan en blandning och en lösning. De fick jämföra grus, papper och salt- hur är de lika? Hur skiljer de sig åt? Vad händer med de fasta ämnena när de blandas med vatten?

Idag skickade vi läsuppdraget (kap 4) hem med eleverna. För att bli en god läsare behöver man både läsflyt och läsförståelse. För att få upp läsflyt är det väldigt viktigt med upprepad läsning. Eleverna ska alltså läsa kapitlet om och om igen för att få upp läsflytet. Som förälder har du en viktig roll i ditt barns läsutveckling. Var uppmuntrande och stödjande.💫 På skolan övar vi på läsförståelsen på olika sätt detta gör vi bland annat med uppgifter från Läsuppdragstexten varje fredag.

På matematiklektion den här veckan har vi tränat på den digitala klockan.

Här på bloggen finns en flik som heter Matematik🔍, tryckt sedan på ”digitala klockan”. Där hittar man sång och länkar som man kan träna på.

Idag övade vi på att programmera i en app som heter Playgrounds. Uppgiften man har är att genom kod(Swift) styra figuren Byte i en interaktiv 3D – värld. Du ska alltså genom att skriva koder få Byte att utföra saker.  Mycket givande och lärorikt! 

Viktiga datum framöver: 

Tisdag 12/10 Simning – ta med handduk, badkläder, frukt, och tvål.

Måndag 18/10 NATURSKOLAN (Höstvandring 🍁) – Det är ännu en gång dags för en dag med Naturskolan. Skolan tar med korv, bröd och frukt till alla barn. Eleverna kan ta med sig vattenflaska hemifrån. Det är okej att ta med sig något varmt att dricka, smörgås och något litet fika. Den här dagen kan Ipaden vara kvar hemma.
Ta med varma kläder och skor. Vi kommer att vara utomhus hela dagen, oavsett väder.

Onsdag 20/10 Friluftsdag – I år kommer åk 6 ha en friluftsdag med våra elever, det innebär att åk 6 kommer att planera några utomhusaktiviteter till åk 3. Vi startar och avslutar dagen som vanligt i klassrummet så ta med ipaden som ni brukar. Mer information kommer nästa vecka.

Idrott nästa vecka: Se filmen om Postmästaren HÄR!

 

Nästa vecka 41:
Måndag:Dans
Tisdag: Simning – ta med baddräkt, handduk, tvål och frukt.
Onsdag: Idrott utomhus-postmästaren (se filmen genom att klicka på bilden)
Torsdag: Ta med läsuppdraget till skolan
Fredag: slöjd och nytt läsuppdrag hem (kap 4)

Trevlig helg! /Mimmi, Linda, Ia och Alexander 

4 reaktion på “Veckobrev v 40

  1. Så roligt att läsa er blogg, den är så positiv och innehållsrik! Ni gör så spännande saker! Heja er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *