Veckobrev v 35

Hej! Nu äntligen är Ipadsen klara och ingen är gladare än vi.
Alla elever har haft tålamod och har frågat många gånger ”när är iPaden klara”. Det vi började med är att alla fick göra sin egna lärgrop. Sin egna lärgrop ska vara alla elevers startsida. Den ska hjälpa alla att tänka till kring att ibland går det lätt att lära och ibland är man på botten och allt känns väldigt jobbigt och tungt MEN att i det läget inte ge upp utan kämpa ännu lite till och ännu lite mer.

Titta gärna på era barns lärgrop när den är klar och prata kring den. Detta gäller ju alla utmaningar i livet.

Tider för utvecklingssamtal kommer i början av bästa vecka på bloggen så håll utkik. 😉

Vi har haft en dag med Teknik. Alla tillsammans pratade först om byggnader och om konstruktioner. Efter blev alla indelade i mindre grupper där alla först skulle göra en ritning över sitt blivande bygge. Utmaningen var att klara att bygga så högt torn/byggnad man kunde. Sedan fick alla ärtor och tandpetare att bygga med. Alla vara väldigt engagerade och la all sin koncentration på att bygga. Det blev också många härliga diskussioner och samarbete.

Matematiken erbjuder träning i positionssystemet – hundratal, tiotal och ental. Vad blir det för tal om du har 62 tior? Om du har 2 hundralappar och 7 tior vad blir det då?

Under onsdagens idrottslektion lekte eleverna Kullagömma i skogen. 
Idrott nästa vecka:

Dansen är i gång igen och det är jätteroligt.
Här får ni se 3A och 3B dansa loss lite 💃🕺🏾

 

Nästa vecka:

Måndag Dans
Tisdag Idrott (inomhus)
Onsdag – Idrott (utomhus)
Torsdag
Fredag – Slöjd

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *