Veckobrev v 50

Wow nu är det de sista dagarna kvar på terminen. Halva årskurs 2 snart avklarat 🙂
Alla har arbetat på väldigt bra och vi har hunnit med många roliga och viktiga uppgifter.

Eftersom vi inte kunde samlas i idrottssalen i år för vårt luciafirande så fick det bli en annan lösning. Korridorerna släcktes ner och i klassrummen satt klasserna och morgonläste med öppen dörr. Höjdens luciatåg (förskoleklasserna) gick runt i skolans korridorer och lussade.

 

I går torsdag var det Nobeldagen och vi avnjöt en god lunch i matsalen. Matsalen var dukad med ljus och guld, på projektorn sprakade en härlig brasa. Det var många författare i klasserna som var med och tävlade om Nobelpriset i litteratur i år och vi i åk 2 har ju en vinnare.  Det var en elev i åk 1 som vann illustrationspriset och en elev i åk 6 för sin GRIT text.
Vi i klassrummet tittade på en film om Alfred Nobel innan alla elever fick göra egna filmer om fakta de tagit fram om Nobel och presentera den i Clips. 🏆

Vi har haft bild och pyssel. Alla fick i utmaning att måla och tänka på ljus och skugga när de gjorde en snögubbe som stod ute. En annan uppgift var att måla snögubbar från ett grodperspektiv. Blev fina bilder:

Vi har påbörjat ett arbete om religion. Vi ska gå igenom de tre största  världsreligionerna kristendomen, islam och judendomen.
Vi har tittat på filmen Prinsen om Egypten som en start på detta arbete. Under filmens gång fick alla sex punkter att titta efter när de tittade på filmen:
1 Mose i vassen
2 Adopterad prins
3.Brinnande buske
4. Guds plågor
5. Dela havet
5 10 budorden
Efter filmen så diskuterade vi kring dessa begrepp. vi ska fortsätta nästa vecka att fördjupa oss lite mer i de olika religionerna – vad är lika och vad är olika.

I svenska skriver vi såklart en julsaga. Denna gång fick de slå tärning för att få vilken huvudperson, hjälpare och problem deras saga ska handla om.

I matematiken håller vi på med de sista sidorna ur boken och har också gjort en sammanfattning av boken – de områden som vi har arbetat med. Det visade sig att det är klurigt med multiplikation och division men att de har bra koll på dl och volym.

Idrott nästa vecka:

Sista skoldagen fredag den 18/12 slutar vi kl 10:00. 

Nästa vecka v 51
Fredags final: JUL avslutning 🎄 🎅🏽🤶🏼🤶🏿

Måndag: idrott inne, Dans
Tisdag
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag:  Läsuppdraget med till skolan
Fredag: Julavslutning 🎄

Trevlig helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *