Veckobrev v 49

Oj vad veckor går fort. Vi arbetar så mycket och eleverna gör ett fantastiskt jobb.
Nu blev också jullovet tidigarelagt så vi nu kommer sluta redan fredagen den 18/12.

Vi har denna vecka skrivit GRIT texter och vi blev väldigt imponerade över vilka bra texter som de har skrivit om olika personer och/eller figuer, djur eller liknande som klarar olika utmaningar.
Nu kommer dessa texter skickas till en jury som kommer utse en vinnare till Nobeldagen 10/12.

VI har också skrivit faktatexter om dvärgpudel. Denna gång har eleverna fått söka information på nätet och jämföra olika fakta för att få reda på vilken fakta som man kan lita på – bli lite källkritisk.

Vi har också tränat på ordklasserna adjektiv, substantiv och verb. Nu ska alla göra en KeyNote där de ska visa att de förstår.

I matematik har vi börjat med division.
exempel: Om det finns 8 godisar hur många godisar får varje barn om det är fyra barn? Skriv på mattespråk. 8/4=2
Det hör ju ihop med multiplikation så nu kommer vi att ägna de sista dagarna åt att jobba med detta.

i SO bygger alla sina samhällen. Nu i veckan som kommer så ska alla spela in när de visar runt i sina samhällen och berättar vad de byggt och varför det är viktigt i ett samhälle. Ska bli roligt att få följa deras uppbyggnad och höra vad de prioriterar och tycker är viktigt som tex är väl en leksaksaffär viktig? Alla barn måste ju kunna få köpa leksaker.

I engelskan så programmerar dom en julsaga med tomte, julgran julklappar mm som ska röra sig och det ska hända någonting. Det som är uppgiften är att de ska prata och säga olika julord på engelska och träna på att programmera i Scratch JR.

Idrott nästa vecka:

Nästa vecka v 50
Fredags final: Luciafredag 🕯 

Måndag: idrott inne, Dans
Tisdag
Onsdag: Idrott utomhus
Torsdag:  Läsuppdraget med till skolan
Fredag: Nytt läsuppdrag

Trevlig helg

2 reaktion på “Veckobrev v 49

  1. Grymt att se att det programmeras redan i årskurs 2! Vi har märkt att Scratch ofta ger ett bra försprång i programmering då man får med sig mycket av tänket och logiken inom programmeringen. Mycket användbart om man sedan vill fortsätta med programmering! Vi har skrivit ihop ett inlägg om hur man kommer igång med programmering som barn, men då kanske det är dags att utveckla våra tankar om Scratch: https://ungaprogrammerare.se/blogg/programmering-for-barn-lar-ditt-barn-att-programmera/ 🙂 /Tobias

    • Hej åh vad roligt att ni ser att vi programmerar med ScratchJr. Våra elever är framtiden så vi måste börja i tid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *